Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2011,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

hostel mladi

Nedelja, 8. 5. 2011, 9.39

8 let

V Ajdovščini odprli sodoben mladinski hotel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladinski hotel in center v Palah je nared za sprejem prvih gostov.

V novi hiši bodo poleg popotnikov svoje prostore dobila številna mladinska društva, zdaj nastanjena v že dolgo pretesni Hiši mladih na območju bivše vojašnice Srečka Kosovela v Ajdovščini. 50 postelj v več sobah, zajtrk, kuhinja, internet, ... Popotnikom bo v novem mladinskem hotelu na voljo 50 postelj v več sobah - ena je dvoposteljna, v dveh so po štiri postelje, v naslednjih dveh je še po osem ležišč, v največji spalnici pa bo lahko udobno prespalo 25 ljudi. Poleg spanja bo hotel gostom ponudil tudi zajtrk, v skupni kuhinji si bodo lahko sami pripravili obrok, v vseh sobah in v spletnem kotičku brezplačno brskali po internetu ter poiskali zanimivosti v turistični in prireditveni ponudbi Ajdovščine in okolice v info kotičku.

V Mladinskem hotelu Ajdovščina bodo dobrodošli tudi organizatorji konferenc, prireditev, razstav ali družabnih srečanj, saj ima objekt med drugim tudi tehnično opremljeno koncertno in konferenčno dvorano, galerijo, večnamensko sobo, učilnico, prireditveni prostor z odrom pa je tudi na prostem.

Tradicionalna vipavska hiša Stavba mladinskega hotela in centra v Ajdovščini s številnimi lesenimi in kamnitimi detajli ter dvokapno streho spominja na tradicionalno vipavsko hišo. Arhitekturo stavbe sta zasnovala arhitekta Janko Rožič in Gašper Drašler v sodelovanju z Matjažem Suhadolcem, Primožem Gašperšičem, Andrejem Čopičem in Barbaro Souvent Pirc.

Zamisel o gradnji mladinskega hotela je tlela vse od srede prejšnjega desetletja, uresničevati pa se je začela v začetku leta 2009, ko je ajdovski občinski svet sprejel sklep o potrditvi prve faze investicijskega projekta. Leta 2008 je bila znotraj Zavoda za šport ustanovljena notranja organizacijska enota Mladinski center Hiša mladih za izvajanje mladinske dejavnosti in prav mladi so pridobili velik delež sredstev za izgradnjo prve faze novega objekta. Aprila 2010 je občinski svet sprejel sklep o začetku druge faze projekta, ki je obsegal zaključna dela in zunanjo ureditev.

Vrednost investicije znaša 1,350 milijona evrov Celotna vrednost investicije je znašala 1,350 milijona evrov; polovico potrebnih sredstev so pridobili iz evropskih skladov, 120.000 evrov pa je primaknilo ministrstvo za šolstvo in šport, so sporočili iz ajdovske občine ob petkovem odprtju.

Ne spreglejte