Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
20.37

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Telekom Slovenije nasmeh

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 20.37

5 let, 6 mesecev

Uresničenih je le dva odstotka idej na svetu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

S celodnevno prireditvijo Mediatlon 2018 se je danes sklenil 11-dnevni projekt Slovenski kvizum za dvig samozavesti. Dijaki so v sklopu dogodka dopolnili spletno aplikacijo Slovenski kvizum z dosežki domačih podjetij in inovatorjev ter poskušali prepričati finsko znanstvenico, naj se zaposli v Sloveniji, je sporočila družba Mediade.

Na sklepni prireditvi, ki so jo v prostorih Telekoma Slovenije izvedli pod geslom "Slovenci smo narod inženirjev, inovatorjev in pionirjev - samo svet tega še ne ve!", je sodelovalo 35 dijakov iz različnih slovenskih poklicnih šol in gimnazij.

Dijaki so razvijali vsebine za digitalni kviz Slovenski kvizum, ki je zaživel v začetku leta, in ga dopolnili z 18 novimi dosežki in inovacijami Slovencev. Udeležili so se tudi delavnic, s katerimi so razvijali kreativnost in se učili veščin, kako pripraviti navdihujočo predstavitev. V sklepnem delu dogodka so nato poskušali prepričati finsko znanstvenico, da se zaposli v Sloveniji, kjer ima na voljo ustvarjalno okolje s številnimi poklicnimi izzivi.

"Tovrstni dogodki mladim omogočajo, da pogledajo in razmišljajo zunaj okvirjev, so inovativni in razvijajo ideje, hkrati pa jih umestijo tudi v realno podjetniško okolje," je povedala Mateja Matzele Golob z oddelka Telekoma Slovenije, kjer razvijajo tudi digitalne rešitve prihodnosti.

Projekt povezuje 11 šol

Mladi so povezovali svojo ustvarjalnost s podjetništvom, razvijali ideje in se naučili, kako jih spraviti v delovni proces. Ste imeli kdaj kakšno zares odlično idejo, pa niste vedeli, kako jo razviti? O tem je danes tekla beseda na predavanjih.

"Vse se začne in konča v glavi. Dejstvo pa je, da si moramo to dovoliti in da smo v okolju, ki to dopušča. Po mojem mnenju je do zdaj narejenih oziroma uresničenih okrog dva odstotkov idej. Kam se bo razvijalo človeštvo, nihče ne ve," je za Planet TV dejal dr. Andrej Pompe.

Kako pa se čim lažje izogniti tremi? "Eden izmed takšnih šaljivih trikov je, da si predstavljamo ljudi, ki nas poslušajo, gole. Takrat se pomirimo, se nasmehnemo. Tisto, kar dela čudeže, so nasmehi," je svetovala Edita Krajnovič, direktorica Mediade in soustanoviteljica projekta Inženirji bomo.

Projekta povezuje 11 šol, njegov namen pa je vzpostaviti delujoč model karierne orientacije nadarjenih dijakov in sodelujočo mrežo šol, ki s projekti spodbuja najbolj nadarjene dijake, so še zapisali v družbi Mediade.

Ne spreglejte