Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2022,
19.02

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,72

68

Natisni članek

Dušan Smodej Boštjan M Turk Edvard Kadič Bojan Požar Ura moči

Nedelja, 11. 9. 2022, 19.02

1 leto, 7 mesecev

Ura moči: "Ministrica Bobnarjeva, kaj pa, če bi šlo za vašo hčer?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,72

68

"Notranja ministrica Tatjana Bobnar naj stopi pred kamere in napove svoj odstop. En mesec se nekemu policistu ni uspelo prisvaljkati do Smodeja in ga vsaj vprašati, ali so obtožbe resnične," je v oddaji Ura moči z Bojanom Požarjem o aferi Fotopub dejal analitik Edvard Kadič. "Zato javno sprašujem ministrico. Ali bi se enako odzvala, če bi šlo za njeno sestro ali hčer," je še dejal Kadič.

"Ves čas govorimo o prepovedanih drogah. Policija očitno vse ve, če nikogar nič ne vpraša. Ves čas govorimo o pretepih, posilstvu, prepovedanih drogah in policija se ni zganila," meni Kadič, ki tudi poudarja, da ne želi obsojati Dušana Smodeja

"Smodej bi lahko že pred mesecem dni rekel, da v obtožbah ni zrna resnice. Da gre za podtikanja ... Nočem obsojati Smodeja. Ampak policija nič ne naredi. In posledično insinuacije, da gre za politične pritiske v ozadju afere, postajajo vedno bolj glasne," je poudaril Kadič.

Potrebe po kadrovskih menjavah

"Zdaj razumemo, zakaj je bilo treba po prevzemu oblasti s strani vlade Roberta Goloba zamenjati ves vodilni kader v policiji. Da ne bi na primer Olaj dejal, da je nujno treba zaseči Smodejeve telefone in da je nujno treba opraviti z njim informativni razgovor," pa je afero Fotopub komentiral drugi gost oddaje Ura moči Boštjan M. Turk.

"Bi pa dejal še to, da te izjave Smodeja, povezane z Manco, razumemo kot pritisk na politiko. Smodej torej sporoča, zaščitite me, sicer bom še kaj povedal." je svoje videnje dogajanja v ozadju razkril M. Turk, ki pa je tudi poudaril, da stvari, ki se jih v javnosti očita Smodeju, pravzaprav niso nič posebnega za Slovenijo.

"Pričanje Maje Megla razkriva, da je spolno nadlegovanje žensk ustaljena praksa v tem delu slovenske družbe že več desetletij. Ona opisuje dogodke od leta 1984. To se je očitno dogajalo še v času socializma," je poudaril M. Turk.

Prvih 100 dni vlade Goloba

Ta teden je vlada Roberta Goloba predstavila svojih prvih 100 dni vladanja. "Realne ocene bi bile: vroče je, meduza me je ožgala, kje je krema za sončenje. Ta vlada je bila ves čas na dopustu. Ene stvari niso naredili v prvih 100 dneh. Razen da so čistili vse, kar je bilo pozitivnega od prejšnje vlade," je poudaril M. Turk.

"Razen da so izvedli kadrovsko čistko, v prvih 100 dneh niso naredili ničesar. Saj uspehov v prvih 100 dneh niti ne more biti. Tudi če pogledamo, kaj govorijo posamezni ministri, hitro ugotovimo, da samo govorijo," pa je poudaril Kadič.

"Zdravstveni minister je govoril o finančnih infekcijah v zdravstveni sistem, zdravniška zbornica pa pravi, da o spremembah ni govora. Kulturna ministrica se že zadnji mesec ukvarja z afero Fotopub. RTV Slovenija pa medtem gori. Finančni minister je napovedal rebalans proračuna, kar je, sarkastično rečeno, res velik uspeh. Zato je bilo edino, kar jim je ostalo, narediti teater ob 100 dneh od prevzema vlade," je še poudaril Kadič.

Novice Gregorčič o odstopu Marte Kos: To je zakuhala predsednica državnega zbora #video
Ne spreglejte