SiolNET. Novice Slovenija
4,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umrl je Vasko Polič

4,27

termometer

Vasko Polič |  | Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

V 84. letu starosti je umrl nekdanji vrhovni sodnik Vasko Polič. Med drugim je bil pravnik, pisatelj, igralec in glasbenik, ukvarjal se je tudi s športom.

Poslovil se je Vasilij Polič - Vasko, so za Dnevnik potrdili na vrhovnem sodišču. Rodil se je 28. avgusta 1940. Je najstarejši izmed bratov Polič. 15. septembra lani je umrl njegov brat, znani slovenski igralec Radko Polič - Rac, 5.decembra 2021 pa se je poslovil Svetozar Polič - Cvero.

Polič je leta 1962 diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani in za diplomo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Leta 1986 je postal vrhovni sodnik, to delo je opravljal do leta 1994. Pozneje je bil še vrhovni sodnik - svetnik. Je avtor številnih prispevkov s področja sodne prakse v upravnih sporih. Upokojil se je leta 2010.

Ukvarjal se je tudi s pisanjem, igro, glasbo in športom. Napisal je 23 leposlovnih del, med njimi tudi deli Saga o Poličih in Spolno življenje lipicancev. V svojih delih je med drugim združeval erotiko, pravo, politiko, zgodovino in vesolje.

Igral je v več dramskih predstavah in v vlogi "starega" tudi v celovečercu Andreja Košaka Zvenenje v glavi. Bil je tudi večkratni slovenski in jugoslovanski mladinski prvak v teku čez ovire. Kot ljubiteljski glasbenik je sodeloval s tamburaškima skupinama Dupljak in Prifarski muzikanti.

Radko Polič Rac Trendi Umrl je igralec Radko Polič Rac
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin