SiolNET. Novice Slovenija
0,07

termometer

 • Messenger
 • Messenger

UKC Ljubljana s pritožbo na odločitev sodišča glede odpovedi Smiljiću

0,07

termometer

UKC Ljubljana
Foto: Klemen Korenjak

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana se je pritožil na odločitev ljubljanskega delovnega in socialnega sodišča glede odpovedi delovnega razmerja Urošu Smiljiću, so potrdili. Sodišče je namreč ugotovilo, da je bil način, na katerega so v UKC odpustili prvoobtoženega v aferi preskakovanje čakalnih vrst Smiljića, nezakonit.

Smiljić, zoper katerega še poteka kazenski postopek na ljubljanskem okrožnem sodišču, je namreč na delovnem in socialnem sodišču vložil tožbo proti UKC Ljubljana, v kateri je zahteval, da ga ta znova zaposli. UKC ga je namreč odpustil aprila 2018 zaradi ukinitve delovnega mesta.

Sodišče pa je ugotovilo, da so Smiljiću v ljubljanskem kliničnem centru delovno razmerje odpovedali iz namišljenih razlogov oziroma zaradi ukinitve delovnega mesta, čeprav potreba po delu, ki ga je opravljal, dejansko ni prenehala.

K odpovedi je v veliki meri prispeval izbruh afere s preskakovanjem čakalnih vrst in posledično negativna medijska kampanja, je še ugotovilo delovno sodišče in opozorilo, da to ni utemeljeni poslovni razlog za odpoved.

Če so v UKC Ljubljana menili, da je Smiljić storil kaznivo dejanje, bi morali sprožiti postopke za odpoved iz krivdnih razlogov.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • TTbow / 03.09.2019. ob 12:47 +1 0

  Človek je celi slovenski javnosti znan kot en največjih goljufov tam in vse so mu dokazali a naše sodišče ga ne dovoli odpustiti. Pa se norčujejo že iz ljudi. V srednjem veku, ko so čarovnice lovili, je bilo več pravice in logike zadaj kot je je v naših sodiščih. Te sodniki so absolutno nesposobni, vse sodijo na popolnoma črno beli osnovi ter 100% togega interpretiranja zakonov in niti mikro ščepec ne upoštevajo duh zakonov ali uff,da bi SLUČAJNO morda, PRAVICO.

  +1 0
 • G / 16.08.2019. ob 08:08 +1 0

  Ne ni ne, to je razlog za zapor! Kdo se tukaj norca dela? Kaj če bi ta sodišča nehala s počitnicami (a smo v osnovni šoli?!) dokler ne začnejo dejansko kaj koristnega delat?

  +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin