Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 11. 2015,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Milojka Kolar Celarc

Torek, 24. 11. 2015, 11.06

8 let

UKC: Baričič nepreklicno odstopa z mesta v. d. direktorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čeprav je še včeraj dejal, da je novica o njegovem odstopu novinarska raca, so iz UKC Ljubljana sporočili, da Andrej Baričič nepreklicno odstopa z mesta v. d. direktorja največje slovenske bolnišnice.

"Z današnjim dnem dr. Andrej Baričič s funkcije vršilca dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana nepreklicno odstopa in prekinja pogodbo o zaposlitvi. Z današnjim dnem prične teči 15 dnevni odpovedni rok, ki je določen v pogodbi o zaposlitvi v primeru prekinitve pogodbe," so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

MInistrica obžaluje nastalo situacijo

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je potrdila, da je prejela nepreklicno odstopno izjavo Baričiča, ki bo perativna dela opravljal še 15 dni, v tem času pa bo svet zavoda sklical sejo in imenoval novega v. d. generalnega direktorja.

Ministrica je obžalovala, da je prišlo do takšne situacije v UKC, pri čemer je spomnila, da se ustanova s problemom vedejevstva srečuje že od avgusta leta 2013.

Novica o Baričičevemu nepreklicnemu odstopu je nov zaplet v sagi o izbiri naslednika Simona Vrhunca. Svet UKC Ljubljana bi moral včeraj odločati o novem v. d. generalnega direktorja, a ni, ker ni dobil odstopne izjave Baričiča. Ta je na seji sveta informacijo, da je dal odpoved, označil za novinarsko raco. Predsednik sveta UKC Tomaž Glažar je dejal, da bo odstopil, če vlada ne bo dala soglasja k imenovanju Baričiča.

Baričičev odstop prvič sporočili že prejšnji teden Da je Baričič odstopil, so iz UKC (prvič) sporočili prejšnji teden v torek. Dan prej je premier Miro Cerar dejal, da tudi v največji koalicijski stranki SMC - kot tudi v SD in DeSUS - ne podpirajo Baričiča kot generalnega direktorja UKC. Ministrica Kolar Celarc je po izjavi Cerarja sporočila, da bo spoštovala odločitev vlade. Vlada sicer o imenovanju Baričiča še ni odločala.

Ne spreglejte