SiolNET. Novice Slovenija
4,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Učiteljica pojasni, zakaj noče, da bi njeni učenci sedeli pri miru #video

4,98

termometer

Na Osnovni šoli Brežice se trudijo, da bi njihovi učenci med učnimi urami čim manj sedeli in da bi se čim več gibali. Spoznali so namreč, da si otroci tako učno snov veliko hitreje in lažje zapomnijo.

"Med smehom in igro se v 20 minutah otroci veliko naučijo. Skušamo pripraviti čim več iger. Namen je čim več gibanja in čim manj sedenja. Otroci morajo tako razmišljati tudi o koordinaciji svojih gibov, kar jim pomaga pri pomnjenju učne snovi," pravi učiteljica razrednega pouka Metka Krošelj iz Osnovne šole Brežice.

Otroci se, kot pravi Krošljeva, učijo z veseljem in veliko hitreje. "Veliko manj časa porabimo, kot da bi se učili po klasičnih metodah. Učitelji morajo sicer vložiti več truda v pripravo učnih ur, a gre potem vse lažje. Vsi učenci so aktivno vključeni in dejavni, tudi tisti, ki so sicer manj motivirani," je izpostavila.

Šola učenje šolar Novice Kako otroku omogočiti dobre pogoje za učenje? #video Šolske torbe Novice Zakaj slovenski šolarji nosijo pretežke torbe #video Berlitz Posel danes Učenje tujega jezika, ki je res učinkovito

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2672
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin