SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Učenci postavljali Guinnessov rekord v pleskanju (VIDEO)

2

termometer

Okoli 2000 učencev, njihovih staršev in prostovoljcev je dopoldne barvalo zidove desetih osnovnih šol po celi Sloveniji in ob tem skušalo postaviti Guinnessov rekord.

Ali so ga dosegli, bo znano šele v nekaj tednih, že danes pa je bilo jasno, da so dosegli cilj: družiti se in s skupnimi močmi narediti nekaj dobrega.

Dokaze bodo poslali v London Pleskanje se je začelo po vsej Sloveniji točno ob 11. uri in se končalo ob 11.08. V tem času je bilo treba barvati neprekinjeno, vse skupaj pa so spremljali posebni nadzorniki. Dogajanje so zabeležili tudi s kamerami, ki so imele nalogo ujeti prav vsakogar. Vse dokaze bodo poslali v London, kjer jih bodo pregledale pristojne komisije in ugotovile, ali se bo današnje pleskanje notranjih zidnih površin vpisalo v Guinnessovo knjigo rekordov.

Barve in čopiče so priskrbeli v družbi Helios Domžale, njen predsednik uprave Uroš Slavinec pa je pleskanje opazoval na edini ljubljanski šoli, ki je pristopila k akciji - Osnovni šoli Majde Vrhovnik. Kot je dejal, namen akcije ni bil le postavljanje rekorda, ampak so želeli z njo povezati tudi šolo, učence in starše.

Barve človeka lahko napolnijo z energijo Osnovnošolskim ustanovam so želeli pomagati ustvariti še bolj spodbudno okolje in tako osnovnošolcem polepšati čas, ki ga preživijo v šoli, so zapisali v sporočilu za javnost v Heliosu. Kot poudarjajo organizatorji akcije, barve človeka lahko napolnijo z energijo, navdajo z optimizmom in spodbujajo njegovo razmišljanje, kar je pomembno tudi v šolah.

Akcijo je pozdravila tudi ravnateljica šole Mateja Urbančič Jelovšek, ki je bila nad udeležbo pozitivno presenečena. V prestolnici se je akcije namreč udeležilo okoli 200 "pleskarjev", od tistih najmlajših, do njihovih staršev, tudi mimoidočih prostovoljcev je bilo nekaj, sodelovala pa je tudi ekipa STA. Na obisk je prišel tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki sicer za čopič ni poprijel, je pa povabil k pleskanju tudi drugih ljubljanskih šol.

V akciji so sicer sodelovale še šole iz Maribora, Jesenic, Domžal, Puconcev, Celja, Šmarja pri Jelšah, Senovega, Ilirske Bistrice in Črnomlja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin