SiolNET. Novice Slovenija
9,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Voditeljica opozorila na žaljivke in hinavsko blatenje sodelavcev na RTV Slovenija

9,35

termometer

andreja | Andreja Gregorič bo ena izmed voditeljic nove informativne oddaje Panorama na TV Slovenija. | Foto: Facebook
Andreja Gregorič bo ena izmed voditeljic nove informativne oddaje Panorama na TV Slovenija. Foto: Facebook

"Panorama, prikladna iztočnica za posmeh in prezir, plazove žaljivk in zmerljivk, ki se vrstijo že kake štiri mesece. Pogosto so dodani zavajajoče interpretacije in podcenjujoči komentarji. Sem izdajalka, prasica, sem neumna, naivna, pokvarjena ... in še kaj in še kakšna. Raje ne bi naštevala še sočnejših označb, ki se mi jih lepi," je na Facebooku zapisala Andreja Gregorič, voditeljica nove oddaje Panorama na TV Slovenija.

Ustvarjalci oddaje Panorama: Trdno stojimo za našo sodelavko Andrejo Gregorič
Po objavi Gregoričeve so se oglasili vsi ustvarjalci oddaje Panorama, ki so zapisali: "Vsi ustvarjalci Panorame trdno stojimo za našo sodelavko Andrejo Gregorič in ostro obsojamo vse napade, žaljivke in grožnje, ki jih je bila deležna ne samo Andreja, ampak tudi nekateri drugi ustvarjalci Panorame. Smo profesionalni, želimo ustvarjati informativno oddajo po najvišjih novinarskih standardih, zagovarjamo strpen in korekten odnos med vsemi zaposlenimi na RTV. Pri nas ni prostora za sovraštvo in verbalno nasilje. Spoštujemo vse ustvarjalce RTV Slovenija, ki ustvarjajo program javne televizije in enako spoštovanje pričakujemo od drugih."

Kot je pojasnila, oddajo pripravlja kolektiv od 20 do 30 novinarjev, ki so se odločili za poklicni izziv. Približno od tretjina do polovica ustvarjalcev prihaja z RTV, preostali so prišli od drugod. "Pa ne z določene strankarske televizije ali portala, kot se rado razglaša," je zapisala.

"Res je avdicija spustila v naš krog kar lepo skupino študentov, ki so prišli prvič v stik s televizijo, a manj, kot ima ena roka prstov, je takih, ki so se izkazali. Izkazali so vedoželjnost, radovednost, bistrost, iznajdljivost. In ti dobivajo možnost, da začnejo novinarsko pot, se kalijo in razvijajo. Zakaj je v tem kaj slabega? Zato, ker so laže vodljivi, berem in slišim. Ker bodo plasirali zgodbe, všečne določenemu političnemu nazoru. Mar res? A takšna, da je njihova uveljavljenost? Da smo na plači za nič dela. Jaz dobivam plačo za nič dela?" je izpostavila in dodala:

"Da se informativni program deli na levega in desnega. Nikoli nisem bila ne leva ne desna. In ne bom pustila, da me kdorkoli kamorkoli umešča. To je grdo podtikanje. Nisem po juhi priplavala. Če bo kdaj samo slutnja političnega predznaka, ne bom pristavljala svoje skledice." 

Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. Novice Golob po podpisu koalicijske pogodbe: Ne bomo šli pregloboko #video #foto Terminal za utekočinjeni zemeljski plin (LNG) v Omišalju na otoku Krk Posel danes Tako bodo na Hrvaškem postali neodvisni od ruskega plina

Nekateri oddaje ne priznavajo zaradi "načelnosti", ne zaradi vsebine

Poudarila je tudi, da razume argumentirane pomisleke in se z nekaterimi celo strinja, ne more pa razumeti obrekovanja in podtikanj. Dodala je, da oddaje nekateri ne bodo priznavali že iz principa. "Ne zaradi vsebine, ampak zaradi 'načelnosti'. Mislim pa, da si zasluži(mo) vsaj priložnost," je zapisala.

Zapis je sklenila z besedami, da je stavka na RTV potrebna, ker veliko potez vzbuja skrb. "Niso pa za to, da se opozarja na zahteve ali stranpoti, dovoljena vsa sredstva. Med najmanj sprejemljivimi so tista, ki lažnivo in hinavsko blatijo sodelavce," je zapisala.

Hrvaška avtocesta cestnina Novice Pozor: Hrvati na avtocestah uvajajo veliko spremembo

Nova oddaja na sporedu od 30. maja

Oddaja Panorama bo prvič na sporedu v ponedeljek, 30. maja, na drugem programu Televizije Slovenija. Izmenjaje jo bodo vodili David Urankar, Liza Praprotnik in Andreja Gregorič. Urednici oddaje bosta Natalia Schlauer in Vera Ladžič. Kot pojasnjujejo na RTV Slovenija, bo oddaja obravnavala izbrane dnevne dogodke iz Slovenije in sveta. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin