SiolNET. Novice Slovenija
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tri ključna področja v zdravstvu, ki po besedah Tonina potrebujejo spremembe #video

0,74

termometer

Predsednik DZ Matej Tonin je danes na njihovo pobudo sprejel predstavnike Koordinacije zdravniških organizacij, s katerimi je govoril o težavah na področju zdravstva. Kot predsednik NSi se je zavezal, da bodo pred morebitnim podpisom koalicijske pogodbe o predvidenih rešitvah za področje zdravstva razpravljali z zdravniškimi organizacijami.

Kot je povedal Tonin, so ga predstavniki zdravniških organizacij opozorili, da "slovensko zdravstvo potrebuje zdravljenje, in to čim prej". Spremembe v slovenskem zdravstvu so nujno potrebne, če želimo, da bo še naprej ohranjalo in razvijalo kakovosti, ki jih ima. Zdravniške organizacije opominjajo stranke, naj v koalicijskih pogajanjih ne pozabijo na področje zdravstva in da so spremembe nujne.

Zdravniki so Tonina med drugim opozorili, da zaradi neustreznih razmer zdravniki odhajajo v tujino ter da so izčrpani zaradi preveč dela in slabih razmer v kolektivih.

Tonin je na Twitterju v zvezi s sestankom poudaril tri ključna področja sprememb, ki jih potrebuje slovensko zdravstvo:

"Čaka nas ogromno izzivov na področju zdravstva," je dejal. Predstavnikom zdravniških organizacij je kot predsednik NSi danes obljubil, da "s komerkoli se bo NSi pogajala o morebitni koalicijski pogodbi, bo pred podpisom te pogodbe v širšo razpravo o koalicijski pogodbi na področju zdravstva vključila tudi zdravniške organizacije, da se o tem izrečejo".

Gregor Virant Novice Virant: Če gre NSi v Šarčevo koalicijo, lahko doživi usodo Državljanske liste

Predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin je pojasnil, da so se na Tonina obrnili kot na predsednika DZ in tudi predsednika stranke, ki ima zelo podobna stališča do zdravstva, kot ga imajo zdravniške organizacije. Kot je ugotovil Kuštrin, imajo s Toninom enake poglede na razvoj zdravstva v Sloveniji in ga nameravajo v primeru, da bo NSi v vladi, "prijeti za besedo".

Matej Tonin, NSi Novice NSi soglasno: Umikamo se iz Šarčevih koalicijskih pogajanj #video

Kuštrin je kot veliko težavo slovenskega zdravstva izpostavil dogajanje v UKC Ljubljana v zvezi z otroško srčno kirurgijo. "Bojimo se, da je to samo razpoka, ki kaže na večje in katastrofalne posledice. Politika mora storiti vse, da bo preprečila, da pride do razpada zdravstvenega sistema, ker bo potem javno zdravstvo še manj dostopno, čakalne dobe bodo še daljše, bolniki in zdravniki pa še manj zadovoljni," je dejal Kuštrin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin