SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilec Ferlinc: Na sklep v zadevi Patria se ne bomo pritožili

1

termometer

 | Foto:
"Strinjamo se z okrajnim sodiščem, ki se je pri svoji odločitvi naslonilo na razlago iz ločenega mnenja ustavnega sodnika Mitje Deisingerja," je povedal vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc.

Kot je pojasnil Andrej Ferlinc, razveljavitev odločbe pri tej odločitvi ni imela nič, z ločenim mnenjem pa enostavno soglašajo. Morebitne pritožbe zagovornika Janeza Janše Francija Matoza, ki je še pred dnevi dejal, da razmišlja o pritožbi in se o tem še ni povsem izjasnil, ni želel komentirati, saj da ima do pritožbe vso pravico.

Dodal pa je, da se mu je zdelo – čeprav je rok za pritožbo do torka – prav, da zaradi obdolžencev tega ne vleče do zadnjega in svojo odločitev okrajnemu sodišču sporoči čim prej. Več ni želel pojasnjevati, je pa napovedal, da se bo vrhovno državno tožilstvo na zadevo odzvalo v ponedeljek.

Zanimalo nas je še, ali lahko odločitev, da Patria zastara, kakor koli vpliva na potek dogajanja v zadevi Patria 2, v kateri sta bila obsojena nekdanji načelnik Peter Zupan in slikar Jure Cekuta, a nam je zagotovil, da ne more. "Gre za zlorabo položaja in napeljevanje k zlorabi položaja, torej za povsem druga kazniva dejanja, čeprav po svoji naravi spadajo v krog korupcijskih dejanj," je povedal Ferlinc.

Kot je znano, sta zagovornika brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča že v ponedeljek napovedala, da se na sklep ne bosta pritožila. Rok za pritožbo sicer poteče v torek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin