SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tovšakovo in Senico naj bi zaradi pranja denarja zaslišali še letos

3

termometer

 | Foto:
Celjsko sodišče naj bi za odvetnika Mira Senico, nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak in vse osumljence, ki naj bi sodelovali pri domnevnem pranju denarja, razpisalo zaslišanja že za letos.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada odvetniku Senici očitajo, da je Tovšakovo napeljeval k zlorabi položaja. Po poročanju omenjene televizije naj bi nekdanja direktorica Vegrada Senici za svetovanje pri nakupu podjetja Delamaris plačala kar 1,3 milijona evrov. Ta denar naj bi iz Vegrada prek družbe Bužekijan in posojila tajnici Olgi Zaviršek naposled končal na računu njegove hčerke Maruše Senica, navajajo na POP TV.

Protipravna premoženjska korist Senice naj bi torej znašala 1,3 milijona evrov, zato so Senici blokirali bančni račun. Odvetnik pa ima še vedno plombe tudi na stanovanju v Ljubljani, na hiši v Portorožu in v stanovanju, kjer živi njegova hči, poroča POP TV.

Poleg odvetnika ovadili tudi njegovo hči Kljub številnim kazenskim postopkom premoženja doslej niso zasegli Hildi Tovšak, saj nobena finančna preiskava ni pokazala, da bi denar končal v njenem žepu. Vsi domnevno sporni posli so se začeli in končali v Vegradu. Tudi denar za Senico je šel z Vegradovega računa.

Za pranje denarja so poleg odvetnika ovadili tudi njegovo hči, saj je za milijon evrov potem kupila vilo v Portorožu, ki jo je odvetnik zastavil za desetmilijonski kredit pri Hypo banki.

POP TV je še poročal, da bosta zaradi pranja denarja na sodišču zaslišani tudi Zavirškova in Blanka Muster, ki naj bi po navedbah nekaterih medijev zastopala družbo Bužekijan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin