SiolNET. Novice Slovenija
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tonin bo razpisal redne lokalne volitve

0,18

termometer

Matej Tonin
Foto: STA

Predsednik DZ Matej Tonin bo v petek opoldne razpisal redne lokalne volitve. Datum volitev je sicer že znan, saj je zadnja novela zakona o lokalnih volitvah kot stalen datum lokalnih volitev določila tretjo nedeljo v novembru, letos 18. novembra. Bo pa predsednik DZ z odlokom določil tudi, kdaj bodo začeli teči roki za volilna opravila.

V skladu z zakonom namreč predsednik DZ v aktu o razpisu volitev ob dnevu glasovanja določi tudi dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila. Od dneva razpisa volitev do dneva glasovanja ne sme preteči več kot 90 in ne manj kot 60 dni.

Volitve bodo 18. novembra v vseh 212 občinah. Volivke in volivci bodo na njih odločali tako o županih kot članih občinskih svetov za naslednji štiriletni mandat. V občinah z ustanovljenimi ožjimi deli pa bodo hkrati še volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

Pred štirimi leti so volitve potekale 5. oktobra, v tistih občinah, kjer nobenemu od županskih kandidatov ni uspelo zbrati večine glasov, pa je 19. oktobra sledil še drugi krog.

Milan Brglez Novice Brglezovo pismo: Cerar se je s Toninom dobil skrito in pritajeno Matej Tonin Novice Tonin se zaradi omembe Boga v parlamentu ne namerava opravičiti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin