SiolNET. Novice Slovenija
4,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko okužb so potrdili v soboto

4,75

termometer

Testiranje na covid-19
Foto: Getty Images

V soboto so v Sloveniji ob 2.117 PCR-testih potrdili 159 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je najmanj v tem tednu. Delež pozitivnih testov znaša 7,5 odstotka. Štirje ljudje so umrli.

Sedemdnevno povprečje je po vladnih podatkih padlo na 337. V primerjavi s preteklo soboto je število okužb upadlo za 45 odstotkov. V bolnišnici se zdravi 306 ljudi, od tega 98 na intenzivni negi.

Dežel pozitivnih je bil včeraj najnižji v zadnjem tednu. V državi sta po zadnjih podatkih 5.602 aktivna primera okužbe.

Slovenija se vse bolj približuje zeleni fazi, za katero mora biti izpolnjen pogoj, da je sedemdnevno povprečje okužb nižje od 300.

Več kot 629 tisoč cepljenih

Covid-19 je po vladnih podatkih prebolelo 241.735 ljudi. Na današnji dan je bilo z enim odmerkom cepljenih 629.009 oseb, kar predstavlja 36 odstotkov oseb, starejših od 18 let, z dvema odmerkoma pa 332.653 oseb oziroma 19 odstotkov oseb, starejših od 18 let.

Od sobote nove sprostitve

Včeraj je začel veljati nov odlok, po katerem število udeležencev na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih ni več številčno omejeno, ampak zgolj s površino oziroma medosebno razdaljo.

Število oseb na prostem in v zaprtih prostorih je omejeno na enega udeleženca na deset kvadratnih metrov, medosebna razdalja pa mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz istega gospodinjstva.

Petkovi podatki:

Odprtje gostinskih teras v Ljubljani Novice Toliko okužb so potrdili v petek

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin