SiolNET. Novice Slovenija
5,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko okužb so potrdili v nedeljo #video

5,02

termometer

V Sloveniji so v nedeljo opravili 590 PCR-testov na novi koronavirus, ob tem pa potrdili devet okužb. Delež pozitivnih testov znaša 1,5 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 2,6 odstotka. Včeraj ni umrl noben covidni bolnik.

Preteklo nedeljo so potrdili 11 okužb. Sedemdnevno povprečje števila novih okužb tako znaša 53, število aktivnih primerov pa se je po oceni NIJZ znižalo na 760.

V nedeljo so opravili tudi 6.946 hitrih antigenskih testov, pozitivne izide pa potrjujejo še s PCR-testi. Po podatkih NIJZ je bilo na 100 tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dnevih potrjenih 36 primerov okužbe.

 V bolnišnicah se zdravi 30 covidnih bolnikov, od tega jih 10 potrebuje intenzivno zdravljenje. V UKC Ljubljana je bila zaradi težkega poteka bolezni na oddelku intenzivne terapije obravnavana starejša mladoletnica, so v UKC Ljubljana potrdili na Twitterju. Zdravljenje je bilo po njihovih zagotovilih uspešno zaključeno.

Dosegli smo nov mejnik

Po podatkih vlade so minuli konec tedna proti covidu-19 cepili 1708 ljudi, od tega 970 ljudi s prvim odmerkom, 738 z drugim. Doslej je bilo s prvim odmerkom proti covidu-19 skupaj cepljenih 861.872 oz. 50 odstotkov polnoletnih državljanov, z dvema odmerkoma pa 761.189 oz. 44 odstotkov polnoletnih.

456 visoko tveganih stikov v izbruhu med dijaki iz Dolenjske

Epidemiološka služba NIJZ pa je do sobote potrdila 135 okužb z novim koronavirusom med dijaki iz Dolenske, ki so se 3. julija vrnili z maturantskega izleta v Španiji. Prepoznali so tudi 83 sekundarnih okužb, ki so povezane z okuženimi udeleženci tega maturantskega izleta.

Znotraj tega izbruha so ugotovili še 456 visoko tveganih stikov potrjeno okuženih. Za te je epidemiološka služba NIJZ predlagala karanteno na domu, z izjemo prebolevnikov in cepljenih.

Več okužb, 69, so do sobote potrdili tudi pri dijakih iz Gorenjske, ki so se iz Španije vrnili 8. julija. Poleg tega so prepoznali vsaj 11 sekundarnih okužb ter 304 visoko tvegane stike, še piše na spletni strani NIJZ.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin