Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 5. 2013,
7.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

vreme

Sobota, 4. 5. 2013, 7.05

8 let, 5 mesecev

Toča je najbolj prizadela Savinjsko dolino (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V nekaterih delih Slovenije je padala toča. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je bilo najhuje v Savinjski dolini, kjer naj bi toča po prvih podatkih največ škode povzročila v Mozirju.

V Ljubnem naj bi padala toča v velikosti oreha. Toča naj bi klestila še v Šmartnem ob Paki, Rečici ob Savinji in Šoštanju. Ponekod naj bi poškodovala strehe objektov in avtomobile, pa tudi drevje. Zaradi ustavljenih vozil zaprti predori Veliko nevšečnosti je bilo tudi v prometu. Zaradi toče so namreč nekateri vozniki ustavljali pod nadvozi in v predorih, zato je prihajalo do prometnih zastojev. Nekaj časa so bili zaradi ustavljenih vozil zaprti tudi nekateri predori. Na dolenjski avtocesti je bil zaprt predor Debeli hrib v obe smeri. Iz istega razloga je bil zaprt predor Golovec proti Malencam. Ker nevarnost toče obstaja še naprej, na Prometno-informacijskem centru voznike še vedno opozarjajo, naj v primeru toče ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Ponoči in jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. V drugem delu noči ter jutri čez dan bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe. Nevihte bodo manj verjetne. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bo do večera večinoma suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v severozahodnih krajih okoli 7, najvišje dnevne pa večinoma od 17 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Večinoma suho bo na Madžarskem ter v vzhodni Hrvaški in v vzhodni Avstriji. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Iznad zahodne Evrope sega nad Alpe, severozahodni Balkan in srednjo Evropo šibko območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka nad naše kraje razmeroma topel in nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek bo prevladovalo oblačno vreme. Deževalo bo pogosteje, deloma bodo plohe. Nevihte bodo manj verjetne.

Ne spreglejte