Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 11. 2021,
11.42

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,61

21

Karmen Kozmus Ferjan Jure Ferjan Državni zbor poslanci

Natisni članek

Torek, 16. 11. 2021, 11.42

2 leti, 9 mesecev

To je prvi zakonski poslanski par v zgodovini Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,61

21

Namesto poslanca SDS Ljuba Žnidarja, ki je nedavno odstopil s funkcije, je v poslanske klopi sedla Karmen Kozmus Ferjan. DZ ji je potrdil mandat nadomestne poslanke, Kozmus Ferjanova pa se je že pridružila poslanskim kolegom. Svoji ženi in novi poslanki je Jure Ferjan zaželel srečo tudi na družbenem omrežju Twitter. 

Nadomestna poslanka, 36-letna Karmen Kozmus Ferjan, je bila asistentka pokojne evropske poslanke Patricije Šulin. Poročena je s poslancem SDS Juretom Ferjanom, zakonca pa bosta prvi zakonski par v DZ.

Kozmus Ferjanova je bila doslej zaposlena kot svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za finance, hkrati je tudi mestna svetnica v Mestni občini Celje. Kot je razvidno iz sklepa državne volilne komisije, je na parlamentarnih volitvah leta 2018 kandidirala na listi SDS v volilnem okraju Celje I, kjer je zbrala 28,9 odstotka glasov.

Nadomestila bo poslanca Ljuba Žnidarja 

Kozmus Ferjanova bo nasledila Ljuba Žnidarja, ki je podal odstopno izjavo s funkcije poslanca. Kot so tedaj pojasnili v poslanski skupini SDS, se je namreč odločil, da bo profesionalno pot nadaljeval v gospodarskih vodah, v svoji gradbeni stroki. Odločitev je osebne narave, so dodali.

Tudi Ljubo Žnidar je bil nadomestni poslanec, in sicer je aprila lani v DZ nadomestil dotedanjo poslansko SDS Jelko Godec, ki je bila imenovana za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade. V času, ko Godčeva opravlja to funkcijo, jo bo torej v DZ nadomeščala Kozmus Ferjanova.

Zastave pred parlamentom
Novice Bodo župani spet lahko poslanci?
Ljubo Žnidar
Novice Odstopil poslanec SDS Žnidar, v DZ prihaja Kozmus Ferjanova

 

Ne spreglejte