Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2023,
22.24

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

20

Natisni članek

Danijel Bešič Loredan zdravstvo reforma Robert Golob

Sreda, 18. 1. 2023, 22.24

1 leto, 3 mesece

Takšno prenovo zdravstvenega sistema naj bi načrtovala koalicija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

20

zdravstvo | Foto STA

Foto: STA

Na koalicijskem vrhu, na katerem naj bi obravnavali več reform, so se na koncu na več kot šest ur trajajoči razpravi osredotočili samo na področje zdravstva. Po besedah predsednika vlade Roberta Goloba so se dogovorili, da bodo vsi prisotni člani koalicije podpisali zavezo za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Do četrtka bodo pripravili konkretno časovnico zakonodajnih in izvedbenih ukrepov do leta 2025. Začeli naj bi z digitalizacijo in s strukturno prenovo zavoda za zdravstveno zavarovanje, poroča N1, kjer so neuradno pridobili podatke o ključnih projektih koalicije in okvirni časovnici, o kateri so razpravljali danes. 

Na današnjem vrhu koalicije so predstavili časovnico in devet ukrepov, s katerimi se bodo lotili reformiranja slovenskega zdravstvenega sistema. 

Kot še poroča omenjeni medij, naj bi začeli z digitalizacijo in s strukturno prenovo zavoda za zdravstveno zavarovanje. Strukturno prenovo ZZZS naj bi v dveh mesecih pripravili na ministrstvu za zdravje, zgledovali pa naj bi se po Estoniji. 

V nadaljevanju naj bi se ukvarjali z urejanjem koncesionarstva in kadrovskih razmer. Na koncu časovnice, torej do leta 2025, pa naj bi  sledila tudi ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se najglasneje zavzemajo v Levici, to je v izjavi po vrhu koalicije poudaril tudi koordinator stranke Luka Mesec, saj je to napovedano v koalicijski pogodbi. Na drugi strani pa predsednik vlade Robert Golob ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja očitno ne uvršča med prioritete, saj se je ta projekt znašel na koncu časovnice reformiranja zdravstvenega sistema. 

Robert Golob, Danijel Bešič Loredan, koalicija
Novice Golob po vrhu koalicije: Stanje je slabše, kot si kdorkoli v tej državi misli #video
Ne spreglejte