Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Pozitivna Slovenija predsednik Alenka Bratušek

Sreda, 4. 9. 2013, 16.09

8 let

Stranka PS bo novega predsednika dobila na kongresu 19. oktobra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izvršni odbor PS je sklenil, da bo kongres stranke, na katerem naj bi dobili novega predsednika ali predsednico, 19. oktobra v Ljubljani.

Kandidacijski postopki se začnejo v četrtek. Premierka Alenka Bratušek, ki od začetka leta začasno vodi stranko, danes medijem še ni razkrila, ali bo kandidirala za predsednico PS.

Evidentiranje kandidatov bo trajalo nekaj tednov Evidentiranje kandidatov za predsednika PS, ki se bo začelo v četrtek, bo trajalo nekaj tednov. Na vprašanje, ali je že sprejela odločitev glede kandidature za predsednico stranke, je Bratuškova odgovorila, da lahko na kongresu kandidirajo vsi člani in članice PS, enako velja tudi zanjo.

Sklic kongresa izhaja iz sklepa zadnjega kongresa PS januarja letos, ko se je stranka zavezala, da bo prihodnji volilni kongres izvedla do konca letošnjega leta. Prvi predsednik stranke Zoran Janković je namreč takrat po očitkih protikorupcijske komisije zamrznil svoj status predsednika, svet stranke pa je za začasno vodenje PS pooblastil Bratuškovo. Janković se je nato marca, z izvolitvijo aktualne vlade, z vrha stranke tudi dokončno umaknil.

Velik del razprave posvetili tudi aktualnemu in političnemu dogajanju ter delu vlade Velik del skoraj štiri ure dolge razprave je izvršni odbor po besedah Bratuškove posvetil tudi aktualnemu in političnemu dogajanju ter delu vlade, saj so imeli tudi člani izvršnega odbora veliko vprašanj o predvidenih ukrepih in poročanju medijev o tem, kaj vse bodo vključili v načrtovan paket ukrepov. Kot je v izjavi za medije po seji poudarila premierka, ki je tudi predsednica izvršnega odbora PS, ves paket ukrepov še ni pripravljen, rok za njegovo pripravo je konec septembra.

Kot zagotavlja premierka, bo paket takšen, da bodo vse koalicijske stranke in morda tudi opozicija lahko rekli, da je to "to, kar bo Slovenijo pripeljalo iz krize". Želijo pa ga predstaviti v paketu in ne vsakega delčka posebej, je pojasnila premierka. Bodo pa po njenih besedah ukrepe za boj proti sivi ekonomiji predstavili že v petek na Ekonomsko-socialnem svetu.

Člani izvršnega odbora PS so se danes seznanili tudi z odpovedjo Gašparja Gašparja Mišiča poslanskemu mandatu. Po navedbah Bratuškove so vsi prisotni člani izvršnega odbora podprli tudi sklepe, ki jih je prejšnji teden sprejela poslanska skupina PS. Med sprejetimi sklepi je bilo tudi to, da poslanska skupina ne podpira kandidiranja in neposrednega prehajanja državnih funkcionarjev, vključno z Gašparjem Mišičem, s političnih funkcij na vodilna mesta v podjetjih v državni lasti.

Ne spreglejte