Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2011,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

socialna pomoč

Nedelja, 29. 5. 2011, 8.59

8 let

Število prosilcev socialne pomoči na Goriškem se povečuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi pri območni organizaciji Rdečega križa na Goriškem so presenečeni nad hitrim povečevanjem prebivalcev, ki prosijo za socialno pomoč.

Na novogoriško organizacijo se je lani obrnilo po pomoč preko 500 družin. "Število prosilcev se je povečalo tudi glede na leto 2009" "Število prosilcev se je povečalo tudi glede na leto 2009, ko je bilo več prosilcev tudi zaradi stečaja Mipa in drugih podjetij," je povedal sekretar novogoriške območne organizacije Aleš Markočič. Med prejemniki je poleg brezposelnih oseb tudi veliko družin z minimalnimi dohodki in upokojencev z nizkimi pokojninami. "Poudariti pa moram, da imamo materialnih sredstev, kot so oblačila in hrana, trenutno dovolj," je še dejal Markočič. Dobro so založeni tudi s hrano iz intervencijskih zalog EU, ki jih pridobijo preko razpisov. Paketov s hrano ne dajejo vsak mesec vsem prosilcem, pač pa jih porazdelijo po njihovih potrebah.

V novogoriški območni organizaciji Rdečega križa, ki deluje na območju šestih goriških občin, so v letu 2007 razdelili 708 prehrambnih paketov, njihovo število je v kriznem letu 2009 poskočilo na 2092. Lani so jih razdelili 1245. Tudi letos so do 10. maja razdelili 485 prehrambnih paketov in pralnega praška.

Letos doslej razdeljenih 7.800 evrov finančne pomoči Prosilci so večkrat spraševali tudi po finančni pomoči, ki je odvisna predvsem od donatorjev. Leta 2007 so na Goriškem razdelili 11.200 evrov, predlani 27.700, lani pa kar 37.350 evrov finančne pomoči. Lansko leto izstopa predvsem zaradi dodelitve te oblike pomoči prebivalcem, ki so bili prizadeti v poplavah. V letošnjem letu je bilo doslej razdeljenih 7.800 evrov finančne pomoči.

"Donatorjev žal ni nikoli dovolj, bolj se izkažejo predvsem v tistih trenutkih, ko ljudje potrebujejo pomoč ob naravnih in drugih nesrečah," je pojasnil sekretar novogoriške območne enote RK.

Ne spreglejte