SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štefanec zanika očitke Sedlarjeve, ki naj bi dobila "prijateljsko opozorilo" (video)

4

termometer

 | Foto:
Predsednik KPK se je odzval na očitke iz javnega pisma namestnice Alme Maruške Sedlar in zagotovil, da je bila tako o nastajanju dokumenta kot o glasovanju obveščena. Dokaz: elektronska pošta.

Namestnica predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Alma Maruška Sedlar je na Borisa Štefaneca naslovila javno pismo in ga v njem pozvala k odstopu, saj meni, da je bila izločena iz glasovanja v zadevi kandidature Alenke Bratušek. Kot je navedla, naj bi dokument komisije v zvezi z Bratuškovo prejela šele danes.

Štefanec se je danes odzval na očitke in pojasnil svoj del zgodbe, saj meni, da so bile dejanske okoliščine prirejene.

"Vsi postopki so bili izvedeni v skladu z zakonom in poslovnikom" Med drugim je tako pojasnil, da je bila namestnica o celotnem poteku priprave dokumenta in sprejemanja obveščena sproti, povsem enako kot preostala dva člana senata. Sodelovala ni le na razgovorih, ker je bila v Parizu. To naj bi dokazovala tudi elektronska pošta, ki so si jo pošiljali med seboj.

Štefanec zato odločno zanika namigovanja, da je bila Sedlarjeva namenoma izločena iz postopka nastajanja dokumenta in glasovanja, "saj so bili vsi postopki izvedeni v skladu z zakonom in poslovnikom", je zapisal predsednik KPK v sporočilu za javnost.

Glede poziva k odstopu je zagotovil, da tega ne bo nikoli storil, ker je odgovoren do funkcije, ki jo je prevzel, in jo zato želi v skladu z zakoni in ustavo opraviljati do konca, natančneje do 31. marca 2020.

Njegovemu mnenju se, kot je še zapisal, pridružuje tudi namestnik Igor Lombergar.

Grožnje? Sedlarjeva je medtem na Twitterju zapisala, da ji zaradi omenjenega pismo že grozijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin