Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
21. 12. 2017,
12.22

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

policija

Četrtek, 21. 12. 2017, 12.22

6 let, 4 mesece

Stavko napovedali še policisti

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

stavka policistov, policisti, policija | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Potem ko bo v začetku prihodnjega leta stavkalo več sindikatov javnega sektorja, se jim bodo 12. februarja pridružili še policisti. V obeh policijskih sindikatih so prepričani, da je vlada kršila stavkovni sporazum iz lanskega leta z aneksom h kolektivni pogodbi za državno upravo, s katerim se odpravljajo anomalije.

Policijska sindikata sta napovedala začetek stavke zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve za 12. februar ob 7. uri. 

Po mnenju policijskih sindikatov je vlada z omenjenim aneksom, ki ga je s predstavniki sindikatov podpisala poleti po pogajanjih o odpravi plačnih anomalij, enostransko posegla v pravice in vzpostavljena razmerja, dogovorjena s sporazumom.

Kot so prepričani v sindikatih, je stavka "ostala edini način za uveljavitev pravic zaposlenih, ki jih je vlada z nezakonitim, prikritim in manipulativnim ravnanjem v okviru pogajanj za sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi za državno upravo, uprave pravosodnih organov in uprave samoupravnih lokalnih skupnosti v celoti izničila".

Zagotavljali bodo minimum delovnega procesa

Predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije bodo podrobnosti o napovedani stavki predstavili na petkovi novinarski konferenci. Kot je razvidno iz dopisa o napovedi stavke, ki ga je Policijski sindikat Slovenije že posredoval vladi in medijem - Sindikat policistov Slovenije naj bi enak dopis poslal še danes -, se stavkovne zahteve vežejo na lani podpisan stavkovni sporazum.

Policisti bodo, kot so navedli, v času stavke zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanje mednarodnih obveznosti, ter pravočasno, učinkovito in v skladu z navodili nadrejenih dosledno opravljali naloge policije iz zakona o organiziranosti in delu v policiji.

Ne spreglejte