Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
17.55

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

2

Natisni članek

Slovenija Hrvaška migranti

Petek, 22. 3. 2019, 17.55

5 let

Policija v Cirkulanah ustavila Srba, ki je prevažal sedem migrantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

2

policija | Foto STA

Foto: STA

V sredo so policisti v Cirkulanah ustavili 22-letnega voznika Srba, ta je v osebnem vozilu s slovenskimi registrskimi tablicami prevažal sedem ilegalnih pribežnikov. Voznika so včeraj privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, po zaslišanju so zoper njega odredili pripor.

Romsko naselje Brezje
Novice Policisti in Romi iskali pot do sožitja #video

Voznika so najprej poskušali pravilno ustaviti hrvaški policisti v Donji Višnjici, približno tri kilometre pred državno mejo s Slovenijo. Voznik policistov ni upošteval, saj je s pospešeno hitrostjo pot nadaljeval proti naši državi.

Poskušal zbežati, a neuspešno

Hrvaški policisti so mu sledili in o tem takoj obvestili slovenski Operativno-komunikacijski center. Vozniku je pred policisti uspelo pripeljati do prehodnega mesta med državama Paradiž-Zalužje, kjer je nedovoljeno vstopil v našo državo.

Na slovenski strani so se odzvali policisti policijske postaje Gorišnica in vozilo ustavili v Cirkulanah. Dvaindvajsetletni voznik je takoj po zaustavitvi poskušal pobegniti peš, vendar mu ni uspelo. Policisti so ga z uporabo prisilnih sredstev prijeli in pridržali.

Iranska družina zaprosila za mednarodno zaščito

V opisanem vozilu so nato odkrili sedem ilegalnih prebežnikov, in sicer dva državljana Sirije, stara 34 in 28 let, državljana Iraka, starega 24 let, ter štiri člane iranske družine, stare 30, 34, 12 let in tri leta.

Med postopkom je iranska družina zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, zaradi česar so jih policisti prepeljali v azilni dom. Preostale tri prebežnike so odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, včeraj pa so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Mare Jonio ladja
Novice Italijanske oblasti zasegle reševalno ladjo z migranti
Ne spreglejte