Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
11.50

Osveženo pred

6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zapuščene živali poplave donacija Spar PR članek

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 11.50

6 mesecev

Spar Slovenija zapuščenim živalim s poplavnih območij daroval več kot tono hrane

Oglasno sporočilo

V Sparu je ob dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, že 11. leto zapored potekala dobrodelna akcija Veseli repki, iskreni nasmehi. Skupaj z dobavitelji so zbrali več kot tono hrane in priboljškov, s katerimi so razveselili zapuščene mačke in pse iz štirih izbranih društev.

Predaja donacije Društvu proti mučenju živali Koroške. | Foto: Spar Predaja donacije Društvu proti mučenju živali Koroške. Foto: Spar

Na pomoč živalim s poplavnih območij

Med avgustovskimi poplavami, ki so prizadele Slovenijo, so se poleg ljudi v stiski znašle tudi številne živali. Mnoge med njimi niso ostale le brez doma, ampak so se ločile tudi od svojih lastnikov, kar je bilo zanje še posebej travmatično. V teh trenutkih so bile še posebej ranljive in povsem odvisne od človeške pomoči. Takrat so jim na pomoč priskočile dobrodelne neprofitne organizacije, ki oskrbujejo zapuščene in pomoči potrebne živali in katerih delovanje je povečini prostovoljno, zato so odvisne od donacij in podpornikov.

Predaja donacije Društvu za zaščito živali Posavje. | Foto: Spar Predaja donacije Društvu za zaščito živali Posavje. Foto: Spar

Več kot tona hrane za štirinožne prijatelje

Svetovni dan živali je namenjen ozaveščanju javnosti o živalih kot čutečih bitjih in odgovorni skrbi zanje. V Sparu so se odločili, da v dobrodelni akciji Veseli repki, iskreni nasmehi, ki so jo izvedli že enajsto leto zapored, zberejo hrano za zapuščene živali s poplavnih območij. Skupaj z dobavitelji so zbrali več kot tono hrane in priboljškov, donacijo pa razdelili med štiri izbrane organizacije, ki so pomagale in še vedno pomagajo živalim na poplavljenih območjih. To so zavod Zadnje upanje, Društvo Reks in Mila, Društvo proti mučenju živali Koroške ter Društvo za zaščito živali Posavje.   

Predaja donacije Društvu Reks in Mila.  | Foto: Spar Predaja donacije Društvu Reks in Mila. Foto: Spar

Naročnik oglasnega sporočila je SPAR.

Ne spreglejte