Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2015,
18.34

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Patria sodišče Vesna Pavlič Pivk

Sobota, 13. 6. 2015, 18.34

5 let, 2 meseca

Sodnica v zadevi Patria se je hotela izločiti, pa ji ni uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sodnica ljubljanskega okrajnega sodišča Tanja Lombar Jenko, ki je dobila v reševanje zadevo Patria v ponovljenem postopku, se je želela izločiti, a je bila njena prošnja neuslišana.

Predsednica okrajnega sodišča Vesna Pavlič Pivk je namreč prošnjo Lombar Jenkove zavrnila, danes v spletni izdaji poročajo Slovenske novice.

Sodničina razloga nista prepričala Pavlič Pivkove Kot piše časnik, je sodnica v predlogu za svojo izločitev navedla dva razloga. Kot prvega je navedla dejstvo, da je o zadevi že odločala, ko je zavrnila zahtevo zagovornika Antona Krkoviča za obnovo kazenskega postopka in predlog njegovega zagovornika za odlog izvršitve kazni.

Drugi razlog pa je, da sta njen soprog Janez Jenko in Janševa hči Nika sodelavca v družbi Plinovodi, kjer se vsakodnevno srečujeta.

Pavlič Pivkova je po navedbah časnika ocenila, da to niso okoliščine, ki bi vzbujale dvom o nepristranskosti. V pojasnilo je zapisala, da bi bile okoliščine, ki bi bile razlog za izločitev sodnika, denimo daljne sorodstvo, prijateljski odnosi z oškodovancem ali obdolžencem ali vnaprejšnje izraženo mnenje sodnika glede obravnavane zadeve.

"Lombar Jenkova ne zatrjuje nobene konkretne okoliščine, ki bi nakazovala njeno pristranskost" Zgolj dejstvo, da je sodnica odločala o Krkovičevi zadevi in zavrnila predlog za odlog izvrševanja kazni, po mnenju Pavlič Pivkove samo po sebi ne tudi ne predstavlja katerega od izključitvenih izločitvenih razlogov, pri katerih gre vedno za neovržno zakonsko domnevo, da vplivajo na nepristranskost sodnika.

Tudi srečevanje soproga Lombar Jenkove in Janševe hčere po mnenju predsednice sodišča samo po sebi še ne predstavlja okoliščin, ki bi vzbujale dvom o sodničini nepristranskosti. Ocenila je, da Lombar Jenkova ne zatrjuje nobene konkretne okoliščine, ki bi nakazovala njeno pristranskost, še navajajo Slovenske novice.

Ne spreglejte