SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče onemogočilo Mira Senico in Katarino Kresal

0

termometer

Vplivni ljubljanski odvetnik Miro Senica in partnerka Katarina Kresal ne moreta razpolagati z lastniškimi deleži v odvetniški pisarni najmanj tri mesece, je odločilo sodišče.

Potem ko smo pretekli teden pisali o tem, da se je odvetnik Miro Senica odločil svoji življenjski partnerici Katarini Kresal prepusti večino svojega deleža v odvetniški pisarni, jima je koprsko okrožno sodišče prepovedalo prodajo ali obremenitev poslovnih deležev v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki.

Danes izdana odredba velja prihodnje tri mesece, je razvidno iz objave na Ajpesu. Strankama bo poslana danes.

Senica je nedavno svoj lastniški delež prenesel na odvetniško pisarno, ta pa nato na Kresalovo.

Uradni razlogi za prepis premoženja niso znani, so pa v odvetniški pisarni pretekli teden zanikali navedbe, da je prepis lastništva posledica kazenskih postopkov, ki potekajo proti Senici.

Senica bi se namreč zaradi domnevno spornih poslov v Delamarisu lahko že v kratkem znašel v vlogi obtoženca. Zaradi utemeljenega suma napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja, s čimer naj bi od Vegrada Hilde Tovšak neupravičeno prejel 1,3 milijona evrov, so na specializiranem državnem tožilstvu proti Senici lani poleti vložili obtožnico. V isti zadevi je Senico doletela še ena zahteva za sodno preiskavo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin