SiolNET. Novice Slovenija
6,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

So v SAB izpraznili blagajno DeSUS?

6,29

termometer

alenka bratušek. zlatko ficko. jernej pavlič | Alenka Bratušek, Zlatko Ficko in Jernej Pavlič.  | Foto: STA
Alenka Bratušek, Zlatko Ficko in Jernej Pavlič. Foto: STA

Pred današnjo sejo izvršnega odbora, kjer so razpravljali o sklepih nedavne strankine klavzure, po navedbah portala pozareport.si na dan prihajajo nove informacije, ki nedavne množične prestope članov DeSUS v Stranko Alenke Bratušek (SAB) postavljalo v novo luč. Šlo naj bi za nezakonito podpisovanje naročilnic stranke DeSUS, storitve pa sploh naj ne bi bile izvedene. "Gre za zamegljevanje dejstev in odvračanje pozornosti od klavrne usode Desusa," odgovarjajo v stranki SAB.

Funkcionar DeSUS in direktor družbe Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko, ki je, kot piše Pozareport, DeSUS zapustil že junija, naj bi še julija in avgusta osebno ter nezakonito podpisoval naročilnice stranke DeSUS za material, izdelke in storitve večjih vrednosti, pri čemer nekatere "naročene storitve" menda sploh niso bile izvedene.

Jasnič ostaja predsednik

Izvršni odbor stranke DeSUS na današnji seji ni podprl stališča o pozivu poslancev DeSUS k odstopu, zato so ga umaknili s predloga sklepov za sejo sveta stranke, je po seji pojasnil predsednik stranke Ljubo Jasnič. Na vprašanje, če bo torej odstopil, je Jasnič odgovoril, da bi bilo po treh mesecih vodenja stranke to od njega zelo neodgovorno. Pred tem bi bilo po njegovih besedah treba poskusiti vse, da bi DeSUS spet začel delovati kot resna stranka. 

Svet DeSUS, ki naj bi bil danes popoldne, je prestavljen na 5. oktober. Kot je pojasnil Jasnič so že na začetku seje člani izvršnega odbora ugotovili, da je razprava "vsebinsko tako bogata, da bo v dveh urah težko pripraviti sklepe za sejo sveta".

Požar piše, da gre za očitni namen škodovanja finančnemu stanju stranke DeSUS tik pred njihovim prestopom v SAB, to pa naj bi se dogajalo v občinskih odborih DeSUS iz Kočevja, Logatca in Velenja. Naročali naj bi celo stojala za prihodnje volilne plakate SAB, naročilnice pa naj bi izdajali dvema podjetjema, Bela svetloba d.o.o. iz Kočevja in Benotours, s.p., katerega prokuristka je Breda Jesenko, ki je prav tako prestopila iz DeSUS v SAB.

Ljubo Jasnič Novice Jasnič ni govoril po resnici

Kaj se dogaja za vrati sedeža stranke na Kersnikovi 6, je, sicer nepodpisano z imenom, priimkom ter brez navedenih konkretnih imen in dogodkov, kot še navaja Požar, v najnovejši izdaji spletnega časopisa stranke DeSUS, ki je v celoti dostopen na tem naslovu, opisala nova generalna sekretarka DeSUS Marija Pukl v rubriki Iz Kersnikove 6.

Generalna sekretarka piše o dogajanju za vrati na Kersnikovi 6. Celoten zapis si lahko preberete s klikom na fotografijo. | Foto: DeSUS Generalna sekretarka piše o dogajanju za vrati na Kersnikovi 6. Celoten zapis si lahko preberete s klikom na fotografijo. Foto: DeSUS

Naročajo majice, zapravljajo za izlete, imajo istega prevoznika 

Puklova med drugim navaja, da so "na podlagi računov ugotovili, da vsi predsedniki, ki se pripravljajo na 'razpustitev' občinskih odborov, naročajo majice, zastavice in tisk pri istem podjetju, prav tako vsi trošijo za izlete, nekateri kar za dva v zaporedju, in se vozijo z istim prevoznikom".

Iz omare padajo okostnjaki, predsednik, ki je s sklepom razpustil občinski odbor, pa se po pisanju Puklove na naročilnico v breme računa stranke DeSUS še po dveh mesecih podpisuje kot nekdanji direktor. "In to človek, ki je bil zveličavni direktor," je še navedla. 

Kraja članov DeSUS in širjenje laži o finančnem stanju 

"Takšne 'kraje' članov stranke DeSUS, kot jo izvaja stranka SAB, doslej še ni bilo v Sloveniji. Tudi nobena stranka ni na tako nizkoten način nabirala svojega članstva, in to z obljubami, ki so zavajajoče," je v spletnem časopisu še objavila Puklova. 

Dodala je, da gredo kolovodje teh aktivnosti celo tako daleč, da predsednike občinskih odborov in članstvo spodbujajo k prestopu s širjenjem laži, češ da je stranka v slabi finančni kondiciji in bo "zato sedež stranke vsem občinskim odborom pobral vsa finančna sredstva".

Za komentar smo prosili tako DeSUS kot SAB. Iz slednje so se odzvali, da gre za lažna obtoževanja. "V stranki SAB smo na novinarski konferenci 9. septembra predstavili nove lokalne odbore. Člani, ki so k nam prestopili, pa so jasno povedali, da so k nam prišli zato, ker so v SAB videli stranko, ki se resnično bori za izboljšanje položaja upokojencev in to, kar obljubi, tudi naredi. Lažna obtoževanja na račun stranke SAB pa niso nič drugega kot zamegljevanje dejstev in odvračanje pozornosti od klavrne usode Desusa. Stranka SAB je stranka z urejenimi financami; nimamo kreditov, temveč privarčevana sredstva za prihodnje kampanje. Veseli in ponosni smo, da se nam je pred kratkim že pridružilo več kot 250 novih članov," so zapisali. 

Odgovor stranke DeSUS še čakamo in ga bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

Ljubo Jasnič DeSUS Novice Bodo v DeSUS poslance pozvali k odstopu? Bojan Požar Novice Ura moči: SAB proti DeSUS. "Odhajajo v stranko, kjer ni nobene garancije." #video Ljubo Jasnič DeSUS Novice Klavzura DeSUS predlagala poziv k odstopu poslancev, usoda Jasniča še nejasna #video Alenka Bratušek Novice Jasničeva posmehljivost do Bratuškove ni brez temeljev desus Novice DeSUS: septembra tudi o odnosu s poslanci in kadrovski politiki stranke #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin