Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 9. 2021,
6.51

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

6

Natisni članek

Ljubo Jasnič svet stranke poslanci DeSUS

Četrtek, 23. 9. 2021, 6.51

2 leti, 6 mesecev

Bodo v DeSUS poslance pozvali k odstopu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

6

Ljubo Jasnič DeSUS | Jasnič je po klavzuri na vprašanje, ali bo odstopil s položaja predsednika stranke, če izvršni odbor svetu ne bo predlagal poziva k odstopu poslancev DeSUS, odvrnil, da bo v tem primeru hudičevo razmislil, kaj se izplača narediti. | Foto STA

Jasnič je po klavzuri na vprašanje, ali bo odstopil s položaja predsednika stranke, če izvršni odbor svetu ne bo predlagal poziva k odstopu poslancev DeSUS, odvrnil, da bo v tem primeru hudičevo razmislil, kaj se izplača narediti.

Foto: STA

Vodstvo, izvršni odbor in svet DeSUS bodo danes obravnavali stališča in predloge, ki so bili podani na klavzuri stranke 10. septembra. Pričakovati je razpravo o predlogu, da poslance DeSUS pozovejo k odstopu. Ali bo izvršni odbor sprejel tak sklep in ga posredoval v odločanje svetu stranke, ki bo zasedal popoldne, je težko napovedati.

Prav tako je težko napovedati, kaj bo glede poziva poslancem k odstopu storil svet stranke, če bo prejel tak sklep, piše STA. Do zdaj je bilo sicer mogoče zaznati, da je svet stranke večinsko bolj naklonjen poslanski skupini, ki pa je že dalj časa v napetih odnosih z vodstvom stranke.

Predsednik sveta Anton Urh pričakuje, da bo na izvršnem odboru konstruktivna razprava ter da bodo člani "pravilno odločali in sprejeli sklepe, ki bodo sprejemljivi za obravnavo in sprejem na svetu stranke". Ne skrbi pa ga, da bi izvršni odbor obravnaval stališče enega člana na klavzuri stranke, da bi bilo treba poslance izključiti iz DeSUS.  

Alenka Bratušek
Novice Jasničeva posmehljivost do Bratuškove ni brez temeljev

Izvršni odbor bi lahko obravnaval tudi predlog, da se začnejo postopki za izključitev podpredsednice DeSUS Brigite Čokl ter namestnika predsednika pokrajinske organizacije Pomurje Draga Kocbeka iz stranke. To naj bi na klavzuri predlagal poslanec Ivan Hršak.

Po klavzuri so sicer izjave predsednika DeSUS Ljuba Jasniča glede poziva poslancem DeSUS k odstopu ter Jasničevo pogojevanje sprožili ostre odzive poslancev. Poslanec Branko Simonovič je tedaj dejal, da z Jasničem konsolidacija stranke ni več mogoča. Povedal je, da razmišlja o izstopu iz DeSUS, a po pogovoru izvršnega odbora izolske občinske organizacije DeSUS, ki jo vodi, tega vsaj za zdaj ni storil.

Ljubo Jasnič DeSUS
Novice 30 let DeSUS: "Ne bomo vrgli puške v koruzo " #video
Ljubo Jasnič
Novice Jasnič ni govoril po resnici
Bojan Požar
Novice Ura moči: SAB proti DeSUS. "Odhajajo v stranko, kjer ni nobene garancije." #video
Ljubo Jasnič DeSUS
Novice Klavzura DeSUS predlagala poziv k odstopu poslancev, usoda Jasniča še nejasna #video
Ne spreglejte