SiolNET. Novice Slovenija
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo v DeSUS poslance pozvali k odstopu?

0,40

termometer

Ljubo Jasnič DeSUS
Jasnič je po klavzuri na vprašanje, ali bo odstopil s položaja predsednika stranke, če izvršni odbor svetu ne bo predlagal poziva k odstopu poslancev DeSUS, odvrnil, da bo v tem primeru hudičevo razmislil, kaj se izplača narediti. Foto: STA

Vodstvo, izvršni odbor in svet DeSUS bodo danes obravnavali stališča in predloge, ki so bili podani na klavzuri stranke 10. septembra. Pričakovati je razpravo o predlogu, da poslance DeSUS pozovejo k odstopu. Ali bo izvršni odbor sprejel tak sklep in ga posredoval v odločanje svetu stranke, ki bo zasedal popoldne, je težko napovedati.

Prav tako je težko napovedati, kaj bo glede poziva poslancem k odstopu storil svet stranke, če bo prejel tak sklep, piše STA. Do zdaj je bilo sicer mogoče zaznati, da je svet stranke večinsko bolj naklonjen poslanski skupini, ki pa je že dalj časa v napetih odnosih z vodstvom stranke.

Predsednik sveta Anton Urh pričakuje, da bo na izvršnem odboru konstruktivna razprava ter da bodo člani "pravilno odločali in sprejeli sklepe, ki bodo sprejemljivi za obravnavo in sprejem na svetu stranke". Ne skrbi pa ga, da bi izvršni odbor obravnaval stališče enega člana na klavzuri stranke, da bi bilo treba poslance izključiti iz DeSUS.  

Alenka Bratušek Novice Jasničeva posmehljivost do Bratuškove ni brez temeljev

Izvršni odbor bi lahko obravnaval tudi predlog, da se začnejo postopki za izključitev podpredsednice DeSUS Brigite Čokl ter namestnika predsednika pokrajinske organizacije Pomurje Draga Kocbeka iz stranke. To naj bi na klavzuri predlagal poslanec Ivan Hršak.

Po klavzuri so sicer izjave predsednika DeSUS Ljuba Jasniča glede poziva poslancem DeSUS k odstopu ter Jasničevo pogojevanje sprožili ostre odzive poslancev. Poslanec Branko Simonovič je tedaj dejal, da z Jasničem konsolidacija stranke ni več mogoča. Povedal je, da razmišlja o izstopu iz DeSUS, a po pogovoru izvršnega odbora izolske občinske organizacije DeSUS, ki jo vodi, tega vsaj za zdaj ni storil.

Ljubo Jasnič DeSUS Novice 30 let DeSUS: "Ne bomo vrgli puške v koruzo " #video Ljubo Jasnič Novice Jasnič ni govoril po resnici Bojan Požar Novice Ura moči: SAB proti DeSUS. "Odhajajo v stranko, kjer ni nobene garancije." #video Ljubo Jasnič DeSUS Novice Klavzura DeSUS predlagala poziv k odstopu poslancev, usoda Jasniča še nejasna #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin