Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SMC SD DeSUS Karel Erjavec

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 16.04

8 let

SMC, DeSUS in SD bodo v sredo parafirale koalicijski sporazum

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skorajšnje vladne partnerice SMC, DeSUS in SD bodo besedilo koalicijskega sporazuma parafirale v sredo dopoldne, je potrdil prvak DeSUS Karl Erjavec.

Parafiranje je bilo predvideno za torek, a je Erjavec zaradi službenih obveznosti odsoten. V SMC pa so pojasnili, da koalicijskih usklajevanj danes ni.

Imena ministrov v tem tednu Koalicijski sporazum so pogajalci omenjenih treh strank vsebinsko uskladili sredi minulega tedna, a povsem dokončne različice besedila od SMC potencialne partnerice naj še ne bi dobile. Do parafiranja sporazuma je sicer mogoče pričakovati sklepna usklajevanja o kadrovski razdelitvi.

Kot so navedli v največji parlamentarni stranki, bodo javnost o imenih ministrskih kandidatov obvestili pravočasno. Predvidoma pa bodo imena znana še v tem tednu, saj bo predsednik SMC in mandatar Miro Cerar opravljal drugi krog razgovorov z morebitnimi kandidati za nove ministre.

Število ministrov se povečuje na 15 (vključno z ministrom brez resorja, ki vodi urad za Slovence v zamejstvu in po svetu), ob čemer se dopušča imenovanje še dveh ministrov brez resorja. DeSUS po trenutnem dogovoru pripadajo štirje, SD pa trije resorji. Medtem ko so kandidati iz obeh manjših strank prihodnje koalicije načeloma že znani, v SMC večine svojih imen še ne razkrivajo.

Bodoči ministri še vedno neznanka tudi za Erjavca Erjavec pričakuje, da bodo ministrska imena znana po sredi. Seznama kandidatov nima, ve le, kdo je kandidat za finančnega ministra, je povedal. Iz SMC so pred kratkim namreč sporočili, da je ekonomist Dušan Mramor privolil v kandidaturo za finančnega ministra.

Erjavec je ob tem zanikal informacijo, da naj bi njihova poslanka Julijana Bizjak Mlakar izpadla iz igre za vodenje ministrstva za kulturo. "Danes ali v torek bo imela pogovor s predsednikom vlade, po tem pogovoru pa bo sprejeta ustrezna odločitev," je dejal in dodal, da se bo Bizjak Mlakarjeva danes sestala še z nekaterimi kulturniki.

Ne spreglejte