SiolNET. Novice Slovenija
1,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci razbili eno največjih kriminalnih združb v Evropi

1,55

termometer

Slovenski kriminalisti so v eni najuspešnejših akcij v zadnjih letih zasegli kar 865 kilogramov prepovedanih drog, so povedali na današnji novinarski konferenci policije. Kot je pojasnil direktor uprave kriminalistične policije Branko Japelj, so razbili eno največjih mednarodnih kriminalnih združb v Evropi.

[video: 60991 / ]

V sodelovanju s specializiranim državnim tožilstvom so kriminalisti zaključili preiskavo združbe, ki je skrbela za grosistično oskrbo evropskega trga s prepovedanimi drogami, je povedal Japelj. Člani združbe so za potrebe drugih kriminalnih združb izvajali transport prepovedanih drog od skladišč do več evropskih držav.

[video: 60992 / ]

Dokazali, da znajo in zmorejo

V okviru odličnega mednarodnega sodelovanja so tako po njegovih besedah pripomogli k zmanjšanju ponudbe prepovedanih drog na ravni EU in aretirali člane ene največjih mednarodnih kriminalnih združb v Evropi.

[video: 60990 / ]

Posebnost primera je bila v tem, da je kriminalna združba delovala v tujini. Japelj je ob tem poudaril, da je slovenska kriminalistična policija s to preiskavo ponovno dokazala, da zna in zmore delovati tudi širše, obenem pa je povečala ugled na mednarodni ravni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin