SiolNET. Novice Slovenija
3,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski kirurg: Bratuškova je kot premierka naročila moje utišanje #video

3,34

termometer

Znani slovenski ortoped, kirurg Danijel Bešič Loredan, je te dni javno spregovoril o pritiskih nase v obdobju vlade Alenke Bratušek. Ta naj bi v času, ko sta s kolegom Erikom Brecljem opozarjala na korupcijo pri nabavah medicinske opreme, naročila, naj utišajo tega Loredana in Breclja. V stranki SAB, ki na plakatih odšteva dneve do volitev in med drugim obljublja, da bodo čez manj kot 100 dni okrepili javno zdravstvo, danes tega ne komentirajo.

Da ima slovensko javno zdravstvo kar nekaj lukenj, ni skrivnost, eden od tistih, ki na te napake opozarjajo že več kot desetletje, je ortoped Danijel Bešič Loredan.

Kot zadnjega v vrsti pritiskov Bešič Loredan navaja izredno odpoved delovnega razmerja v novogoriški bolnišnici. Razlog za odpoved naj bi bilo njegovo nasprotovanje premeščanju ortopedskih bolnikov zaradi širjenja zmogljivosti za covidne potrebe.

UKC Ljubljana Novice "V UKC Ljubljana se odvija balkanski rodeo korupcije in kriminala"

Bratuškova presenečena

Še bolj odmevno pa je bilo njegovo opozarjanje na nepravilnosti leta 2013. Izjava naj bi prišla iz ust takratne premierke Alenke Bratušek, ta na očitke o utišanju odgovarja, da je presenečena, da Bešič dejstev ni preveril pri njej. Kot pravi, je glede na to, da ga je kot predsednica vlade povabila, da bi kandidiral za ministra, ki bi vodil pregon korupcije v zdravstvu, jasno, da gre za neresnico.

Sicer pa se je reševanja korupcije v zdravstvu lotila tudi trenutna koalicija. Pretekli teden je namreč državni zbor potrdil zakon o javnem naročanju za nabave v zdravstvu. Da je to prvi korak v pravo smer, pravi dr. Marko Noč, še eden od zdravnikov, ki so glasno opozarjali na napake.

Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan se vrača na delo, prejel le pisni opomin

Gašenje požara

Nasprotno pa Bešič Loredan opozarja, da ne gre za pravi korak, temveč da so vsi koraki, ki so bili narejeni v zadnjih 15 letih, le gašenje požara. Ob tem poudarja, da je treba spremeniti miselnost, saj javno zdravstvo ni lastništvo zavodov, ampak pravica bolnika do zdravljenja.

Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan: Na volitve gremo s politično čistimi ljudmi #video Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan ima vsega dovolj: Ministrica mora oditi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin