SiolNET. Novice Slovenija
1,95

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Slovenski časopis hoče spremeniti grenak priokus besede kapital

1,95

termometer

Foto: Bojan Puhek

Svet kapitala bo od zdaj naprej tednik in bo ob petkih priložen časopisu Delo. Dopolnjeval ga bo spletni portal, s čimer so se v družbi Delo odzvali na krizo tiskanih medijev, je na novinarski konferenci povedal v. d. odgovornega urednika Dela Gregor Knafelc.

"Danes je za slovensko medijsko krajino poseben dan, saj Delo postavlja nov standard, tako v tisku kot na mobilnih platformah. Svet kapitala bo izhajal ob petkih in želim, da postane sinonim za petkovo Delo, tako kot je Sobotna priloga za sobotno Delo. Formirali smo nov profesionalen tim, našli nove vire, delali bomo drugače, z novo energijo," je na predstavitvi projekta dejal Knafelc.

Novi lastniki družbe Dela so lani sprejeli novo strategijo, investirati nameravajo v nove produkte in digitalizacijo, v katero so mediji v zadnjih letih primorani zaradi sprememb v navadah bralcev. Po Knafelčevih besedah so tudi v družbi Delo sprejeli ta izziv se in želijo iz medijske hiše preoblikovati v multimedijsko hišo.

Preberite še:
Svet kapitala kot prvi korak k obnovi Dela

V spodnji galeriji si oglejte več utrinkov s predstavitve novega tednika in spletnega portala Svet kapitala.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Beseda kapital je postala psovka"

Kljub digitalizaciji pa odgovorna urednica Sveta kapitala Petra Kovič še vedno verjame v tiskano besedo: "Verjamem v časopis, saj se mi zdi najboljše preživljanje prostega časa. Zato se bom v svoji vlogi še bolj potrudila, da bo postal nekaj, kar moraš imeti."

Kot je še dejala Kovičeva, nameravajo spremeniti grenak priokus besede kapital, ki je v zadnjih letih postal že skoraj psovka, kar se nam vrača kot bumerang. Doseči želijo, da bodo v prihodnjih letih asociacije na kapital bolj pozitivne, kar bodo dosegli s pomočjo dobrih in pozitivnih zgodb. Prav tako želijo novinarjem spet dati veljavo, kakršno si zaslužijo, je ob predstavitvi uredniške ekipe poudarila Kovičeva.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • fizik10 / 06.10.2016. ob 20:55 0 0

  Tako je nastalo čudno okolje: Materialno kapitalist, praviloma nesramen do delavcev, obenem pa z jezikom in miselnostjo ostal zvest stari socialistični struji. Dokaz? : Ostajajo simpatizerji in volilci leve opcije. Kje je tukaj logika??? Borijo se proti kapitalu in zagrizeno stojijo na levici, dejansko pa se oklepajo vsega, kar jim prinaša kapital...tudi ne nepošten način in z izkoriščanjem.

  0 0
 • fizik10 / 06.10.2016. ob 20:54 0 0

  Ni ravno tako. Grenak priokus ima predvsem v okolju, kjer se je in se še vedno seje poveličanje socializma. Nekoč zagrizeni socialisti so postali izkoriščevalski kapitalisti, ki v bistvu sploh niso tisti pravi kapitalisti, ampak kapitalisti z dušo marxista. Tega nisem napisal kar tako nepremišljeno! Malo poglejte okoli sebe: bivši partijci ali pa vsaj simpatizerji partije, so sedaj lastniki yugo firm. ...vsaj v večini primerov je tako.

  0 0
 • fizik10 / 06.10.2016. ob 20:55 0 0

  Ob privatizaciji so pokupili certifikate za tudi le 10% nominalne vrednosti...češ...sedaj imate priliko, v bodoče je vprašanje, če boste za njih še kaj dobili....in ljudstvo, ki je potrebovalo denar, je nasedlo. Bivši partijci pa s to pretvezo pridobili 10×večjo vrednost, kot so jo plačali.

  0 0
delitve: 61
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin