SiolNET. Novice Slovenija
1,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski časopis hoče spremeniti grenak priokus besede kapital

1,95

termometer

Foto: Bojan Puhek

Svet kapitala bo od zdaj naprej tednik in bo ob petkih priložen časopisu Delo. Dopolnjeval ga bo spletni portal, s čimer so se v družbi Delo odzvali na krizo tiskanih medijev, je na novinarski konferenci povedal v. d. odgovornega urednika Dela Gregor Knafelc.

"Danes je za slovensko medijsko krajino poseben dan, saj Delo postavlja nov standard, tako v tisku kot na mobilnih platformah. Svet kapitala bo izhajal ob petkih in želim, da postane sinonim za petkovo Delo, tako kot je Sobotna priloga za sobotno Delo. Formirali smo nov profesionalen tim, našli nove vire, delali bomo drugače, z novo energijo," je na predstavitvi projekta dejal Knafelc.

Novi lastniki družbe Dela so lani sprejeli novo strategijo, investirati nameravajo v nove produkte in digitalizacijo, v katero so mediji v zadnjih letih primorani zaradi sprememb v navadah bralcev. Po Knafelčevih besedah so tudi v družbi Delo sprejeli ta izziv se in želijo iz medijske hiše preoblikovati v multimedijsko hišo.

Preberite še:
Svet kapitala kot prvi korak k obnovi Dela

V spodnji galeriji si oglejte več utrinkov s predstavitve novega tednika in spletnega portala Svet kapitala.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Beseda kapital je postala psovka"

Kljub digitalizaciji pa odgovorna urednica Sveta kapitala Petra Kovič še vedno verjame v tiskano besedo: "Verjamem v časopis, saj se mi zdi najboljše preživljanje prostega časa. Zato se bom v svoji vlogi še bolj potrudila, da bo postal nekaj, kar moraš imeti."

Kot je še dejala Kovičeva, nameravajo spremeniti grenak priokus besede kapital, ki je v zadnjih letih postal že skoraj psovka, kar se nam vrača kot bumerang. Doseči želijo, da bodo v prihodnjih letih asociacije na kapital bolj pozitivne, kar bodo dosegli s pomočjo dobrih in pozitivnih zgodb. Prav tako želijo novinarjem spet dati veljavo, kakršno si zaslužijo, je ob predstavitvi uredniške ekipe poudarila Kovičeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 61
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin