Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 10. 2011,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Radovan Žerjav SLS volitve

Petek, 21. 10. 2011, 11.01

8 let

"Slovenija potrebuje predvsem zdravo kmečko pamet"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija potrebuje predvsem zdravo kmečko pamet, soočenje s problemi in trdo garanje, je dejal predsednik SLS Radovan Žerjav. Dodal je, da je bil do zdaj poslanec, od danes je kandidat za mandatarja.

Danes se po besedah Radovana Žerjava začenja tekma in želi si, da bo ostalo pri tekmi in se ne bo vse skupaj sprevrglo v "partizanski boj". Prvak SLS si želi, da se bodo v volilni kampanji izognili ideološkim temam in medsebojnemu obtoževanju. "Želim si konstruktivne predvsem pa vsebinske volilne kampanje," je poudaril. "Dokazal sem, da znam udariti po mizi" Prepričan je, da je s svojim dosedanjim delom v Nafti Lendava, kot minister za promet in tudi kot poslanec dokazal, da "zna udariti po mizi". Prav to po njegovem mnenju potrebujemo v tem zmedenem in zapletenem času. Potrebujemo predsednika vlade, ki je krizni manager z bogatimi izkušnjami v gospodarstvu, ki bo državo vodil z zdravo kmečko pametjo in ki bo brez prtljage, da mu bodo ljudje in tudi vsi ministri zaupali, je prepričan Žerjav. "Imam dobro ekipo kandidatov za ministre tako v stranki kot zunaj nje" Kot je pojasnil, ima dobro ekipo kandidatov za ministre tako v stranki kot zunaj nje, nekaj dobrih kandidatov pa vidi tudi pri tekmecih. "Imam ekipo, ki je sposobna voditi to državo po zdravi kmečki pameti," je pojasnil. O konkretnih imenih še ni želel govoriti. Napovedal pa je, da bo stranka na konvenciji 29. oktobra v Celju potrjevala listo kandidatov za predčasne volitve.

"Država se mora umakniti iz gospodarstva, vendar ne za vsako ceno" Kot prvo prioriteto je Žerjav izpostavil gospodarsko rast, ki jo bo pospešil z davčno in administrativno razbremenitvijo podjetij. Država se mora umakniti iz gospodarstva, vendar ne za vsako ceno. Vse to pa ne bo mogoče brez učinkovitega javnega sektorja, vendar bodo vsi trošili vsaj 10 odstotkov manj, je napovedal. Žerjav se bo zavzel tudi za povečanje učinkovitosti pravne države. Kot zadnji resni vzvod za dosego tega je sprememba trajnega sodniškega mandata, pri čemer pa ne bi posegli v neodvisnost sodstva.

"Pred interese stranke postavljamo interese te države" "Dokazali smo, da pred interese stranke postavljamo interese te države," je dejal Žerjav in napovedal, da bodo to počeli tudi v prihodnje. Žerjav je trdno prepričan, da nas lahko iz krize pripelje izključno konstruktivno sodelovanje in izogibanje blokovskim delitvam na leve in desne, podkrepljenimi z ideološkimi temami.

Glede morebitnih koalicij po volitvah je predsednik SLS pojasnil, da so zanje odprte vse opcije. Pripravljeni so sodelovati z vsemi, ki bodo vnesli v program dela vlade ključne poudarke iz programa SLS. Ob tem je izpostavil gospodarsko rast, ustvarjanje novih delovnih mest ter resno soočenje z učinkovitostjo javne uprave, konsolidacijo javnih financ, pravno državo in bojem proti korupciji. Če tega ne bo v programu naslednje vlade, po Žerjavovih besedah tudi SLS ne bo zraven.

Ne spreglejte