Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2017,
20.26

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

Natisni članek

zlato meja

Petek, 1. 12. 2017, 20.26

6 let, 4 mesece

Slovenca na meji ujeli s kilogramom zlata v hlačah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

Na meji med Italijo in Švico so ujeli tri Slovence. Ker so se cariniku zdeli sumljivi, so jih pregledali. Enega od njih so ujeli s spuščenimi hlačami, in to dobesedno, saj je v njih skrival kar kilogram zlata.

Novinar: Vitomir Petrovič/Video: Planet TV


Trojica slovenskih državljanov je poskušala izkoristiti gnečo na mejnem prehodu v Brogedi, da bi se neopazno zapeljali iz Švice v Italijo. A cariniki so postali pozorni na mercedes z nemškimi registrskimi oznakami, saj je voznik na vprašanje, ali ima kaj prijaviti, to le nervozno zanikal. Eden od potnikov se je potil, drugi pa se je nemirno premikal po sedežu.

V spodnjem perilu je skrival zlato opeko

Vozilo so parkirali na stran, kjer jih je prevzela druga patrulja carinske uprave. Med temeljitim pregledom se je kmalu razjasnilo, zakaj enemu od sopotnikov hlače sumljivo vleče navzdol. V spodnjem perilu je skrival zlato. Kilogram čistega zlata, vreden 34.500 evrov. Ker gre za tihotapsko blago, je ostal brez njega. V spodnjicah je skrival še 20 tisoč evrov v gotovini, za vse skupaj je moral odšteti 1.500 evrov kazni. Nekoliko bolje jo je odnesel drugi sopotnik. V plašču je skrival 18 tisočakov, za kar je moral plačati 400 evrov kazni. Tihotapci so torej skupaj plačali skoraj dva tisoč evrov kazni, pot pa so nadaljevali brez zaseženega zlata. 

Italijan skrival 69 milijonov evrov vredno obveznico

Droben ulov v primerjavi s plenom istih carinikov izpred treh let. Italijanski voznik je v predelanem podvozju avtomobila prevažal kar 110 kilogramov zlata. Na vlaku iz Švice proti Italiji pa so cariniki ujeli tudi Italijana in mu preverili potovalko. V njej so odkrili nekaj telefonov in tabličnih računalnikov. A pravo odkritje je papir izjemne vrednosti. Romunska državna obveznica, vredna kar 69 milijonov evrov, izplačljivih prinositelju.

Ne spreglejte