SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slikopleskarji polepšali portoroški center za korekcijo sluha in govora (video)

2

termometer

Petinosemdeset slikopleskarjev je v Centru za korekcijo sluha in govora Portorož prepleskalo 4500 kvadratnih metrov prostorov in opravilo dela v vrednosti 60.000 evrov.

Slikopleskarji v okviru 16. humanitarnega tekmovanja slikopleskarjev Slovenije, ki ga organizira Sekcija slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, izvajajo zahtevna slikopleskarska dela v ustanovah, ki jih tarejo finančni problemi in jim za obnovo stavb primanjkuje denarja.

Letos so izbrali portoroški center za korekcijo sluha in govora, ki je po besedah njegovega ravnatelja Marka Strleta eden od treh tovrstnih centrov v državi, z mobilnimi učitelji in logopedi pa pokriva območje celotne zahodne Slovenije. Letos imajo v centru 72 učencev, nekateri od njih pa so tudi pomagali v današnji akciji. Strle je izrazil veselje, da so postali del humanitarnega projekta ter da je njihova hiša "dobila priložnost, da se na novo preobleče".

Prireditve se je udeležilo 85 pleskarjev, pomagalo je tudi 15 dijakov Srednje gradbene šole iz Maribora in Srednje gradbeno storitvene šole iz Kranja. Čopiče so vihteli tudi predsednik republike Borut Pahor, piranski župan Peter Bossman in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.

Kot je navedel predsednik organizacijskega odbora tekmovanja Branko Goričan, bodo danes uporabili skupno 1000 kilogramov barve ter prepleskali 4500 metrov prostorov, vrednost del pa bi preračunano znesla 60.000 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin