Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2011,
12.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

sindikat stavka

Četrtek, 7. 7. 2011, 12.25

7 let, 12 mesecev

Sindikat carinikov v ponedeljek že o datumu za izvedbo stavke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sindikat carinikov Slovenije, nezadovoljen zaradi načina urejanja dodatkov v javnem sektorju, že omenja stavko.

Za ponedeljek je sklicana seja Konference sindikata z namenom, da ustanovijo stavkovni odbor, oblikujejo stavkovne zahteve in določijo datum za izvedbo stavke, je sporočil sekretar sindikata Dušan Miščevič. Zahteva navedbo konkretnih podatkov glede dodatkov Miščevič v pismu, ki ga je nalovil na ministrstvi za javno upravo in za finance, od ministrstva za javno upravo zahteva, da navede konkretne podatke glede dodatkov. Sporoči naj, "do kakšnih dodatkov in v kakšni višini so upravičeni carinski uslužbenci in do kakšnih dodatkov in v kakšni višini so upravičeni uslužbenci drugih organov". Orodje za manipulacijo Od ministrstva za finance pa zahteva, da se postavi "v bran resnici in prepreči, da zaposleni v carinski službi služijo kot orodje za manipulacijo". Zahtevo ministrstvoma je postavil, kot je zapisal, "zaradi ponavljajočih se netočnih navedb gospe ministrice Kresalove o dodatkih, ki naj bi jih imele pooblaščene uradne osebe v carinski službi, ker ima slovenska javnost pravico izvedeti resnico in ker je potrebno to manipulacijo ustaviti".

Ministrica za javno upravo v odstopu Irma Pavlinič Krebs je dejala, da način urejanja dodatkov k plačam policistov, kot ga predvideva vladni predlog zakona o organiziranosti in delu v policiji, pomeni nesistemski pristop, ki bi zrušil enotni plačni sistem.

Sporne člene naj bi črtali Kot je sporočila, je državni sekretar v premierovem kabinetu Miloš Pavlica že dejal, da naj bi člene, kjer gre za rušenje enotnega plačnega sistema, z dopolnili vlade ali koalicije črtali.

Predlog zakona o delu v policiji, ki ga je vlada pripravila za obravnavo v DZ minuli teden, med drugim v letu 2014 predvideva 3,5 milijona evrov dodatnih stroškov za povišanje policijskih dodatkov.

Ne spreglejte