SiolNET. Novice Slovenija
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šesti blok Teša po mesecu dni spet obratuje

0,21

termometer

Termoelektrarna Šoštanj Velenje Teš6 teš rdeča luč premogovnik
Šesti blok so zaradi odpravljanja težave pri praznjenju pepela zaustavili 17. avgusta. Foto: Ana Kovač

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) mesec dni po zaustavitvi od danes spet obratuje. Ponovno so ga zagnali nekaj po 7. uri zjutraj, je povedal direktor Teša Mitja Tašler.

Šesti blok so zaradi odpravljanja težave pri praznjenju pepela zaustavili 17. avgusta. Takrat so v Tešu napovedali, da predvidoma ne bo obratoval dva tedna, v tem času pa bodo izvedli še nekatere preglede in čiščenja. Za oskrbo z elektriko in toploto je medtem skrbel peti blok termoelektrarne.

Termoelektrarna Šoštanj Velenje Teš6 teš rdeča luč premogovnik Novice Druga zaustavitev letos: šesti blok Teša ustavili po 104 dneh

Del v sprva predvidenih dveh tednih jim ni uspelo končati

Vendar pa jim del v predvidenem 14-dnevnem obdobju ni uspelo končati, zato je šesti blok ostal ugasnjen vse do danes zjutraj. Tokratna zaustavitev šestega bloka, ki je začel poskusno obratovati junija 2015, je bila druga letos. Od 23. aprila do 6. maja letos so namreč potekala načrtovana vzdrževalna dela.

Lani šesti blok približno dva meseca ni obratoval zaradi garancijskih del, rednega remonta in ob koncu leta tudi požara. V preostalih desetih mesecih pa je blok proizvedel 3.753 gigavatnih ur električne energije, kar je predstavljalo 33,5-odstoten delež celotne slovenske proizvodnje elektrike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin