SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sebastjan Jeretič bo kandidiral za piranskega župana

2

termometer

Boris Popovič bo sinergijo med koprsko in piransko občino na tokratnih lokalnih volitvah poskušal uresničiti s pomočjo svojega svetovalca Sebastjana Jeretiča.

Jeretič namreč napoveduje, da bo oktobra izzval piranskega župana Petra Bossmana, v Dnevniku poroča Blaž Petkovič. "Tik pred odhodom na dopust sem sprejel to odločitev. Popraviti je treba napako z zadnjih volitev in pospešiti razvoj občine," napoveduje Jeretič, ki je na zadnjih lokalnih volitvah do zmage popeljal prav Bossmana, pred tem pa na državnozborskih volitvah stranko SD. Vendar se je pozneje z vsemi razšel.

Pred tem je bil direktor javnega podjetja Okolje Piran, v dveh mandatih pa tudi piranski svetnik. Leta 1998 se je v občinski svet prebil v družbi Patricka Vlačiča (lista Mladih), v naslednjem mandatu pa kot Socialni demokrat. Ob tem dodajmo, da v piranskem občinskem svetu trenutno sedi tudi Popovičev prijatelj in nekdanji šef Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, medtem ko koprski lokalni gradbinec Ante Guberac v Portorožu obvladuje nekatere strateške nepremičnine.

Tomaž Gantar (DeSUS), nekdanji župan Pirana, ki ga je na zadnjih lokalnih volitvah za las premagal Bossman, pravi, da odločitev o njegovi vnovični kandidaturi še ni bila sprejeta, še piše Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin