Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2019,
19.23

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Natisni članek

Aleš Šabeder Janez Poklukar UKC Ljubljana Ministrstvo za zdravje

Sreda, 17. 7. 2019, 19.23

4 leta, 9 mesecev

Šabeder napovedal soglasje k imenovanju Poklukarja na čelo UKC Ljubljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Aleš Šabeder | Minister za zdravje Aleš Šabeder je napovedal, da bo podal soglasje k imenovanju Janeza Poklukarja na čelo UKC Ljubljana. | Foto STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder je napovedal, da bo podal soglasje k imenovanju Janeza Poklukarja na čelo UKC Ljubljana.

Foto: STA

Minister za zdravje Aleš Šabeder je napovedal, da se bo v ponedeljek srečal z Janezom Poklukarjem, ki ga je svet UKC Ljubljana izbral za novega generalnega direktorja ljubljanske bolnišnice. "Ta izbor me veseli," je dejal zdravstveni minister in nekdanji prvi mož ljubljanskega kliničnega centra, ob tem pa napovedal, da bo imel Poklukar pri reformah v UKC Ljubljana podporo ministrstva za zdravje.

Danes sicer zaseda tudi svet Splošne bolnišnice Jesenice, ki obravnava prošnjo Janeza Poklukarja za njegovo razrešitev z mesta direktorja bolnišnice. Ker je bolnišnica ravno v minulih dneh izšla iz sanacije, bo zeleno luč za razrešitev Poklukarja najprej morala dati vlada, preden lahko minister za zdravje Aleš Šabeder poda soglasje k njegovemu imenovanju na čelo ljubljanske bolnišnice.

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je namreč ena od bolnišnic v sanaciji, zato mora soglasje k imenovanju vodstva dati minister. Šabeder bo tako podal soglasje k imenovanju svojega naslednika, saj je UKC Ljubljana ravno zaradi Šabedrovega odhoda na čelo zdravstvenega resorja iskal novega prvega moža.

"Vesel sem, da se je prijavil in da je bil izbran," je izbor Janeza Poklukarja na čelo UKC Ljubljana komentiral zdravstveni minister Aleš Šabeder. | Foto: STA , "Vesel sem, da se je prijavil in da je bil izbran," je izbor Janeza Poklukarja na čelo UKC Ljubljana komentiral zdravstveni minister Aleš Šabeder. Foto: STA ,

UKC Ljubljana
Novice UKC Ljubljana: generalni direktor postal Janez Poklukar #video

Šabeder: Vesel sem, da je bil Poklukar izbran

V pogovoru za Radio Slovenija je Šabeder spomnil, da je svet UKC Poklukarja potrdil soglasno, saj je menil, da je pripravil najboljši program med prijavljenimi kandidati. "Vesel sem, da se je prijavil in da je bil izbran," je dejal Šabeder. Minister verjame, da bo Poklukar nadaljeval že začete spremembe v UKC Ljubljana ter da bo svoje znanje in izkušnje, ki jih je v petih letih pridobil z vodenjem jeseniške bolnišnice, prenesel tudi v Ljubljano.

Med nasveti, ki bi jih Šabeder ponudil svojemu nasledniku, sta med drugim, da naj bo vztrajen in naj enakopravno obravnava vse poklicne skupine. Po ministrovem mnenju bodo najtežji izzivi v UKC Ljubljana urejanje odnosov, nadaljevanje sanacije, krajšanje čakalnih vrst in naložba v zastarelo opremo.

Janez Poklukar
Novice Bo to novi direktor UKC Ljubljana?

 

Jeseniško bolnišnico bo začasno vodila sedanja strokovna direktorica

Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Jesenice je na današnji izredni seji za vršilko dolžnosti direktorice imenoval sedanjo strokovno direktorico bolnišnice Anjo Jovanovič Kunstelj. Ta bo vodenje jeseniške bolnišnice prevzela po odhodu sedanjega direktorja Janeza Poklukarja na čelo ljubljanskega kliničnega centra.

Šabeder je v pogovoru za javni radio spregovoril tudi o nalogah in izzivih, ki ga čakajo na ministrstvu. Prvi med njimi je zagotovo sprejetje aneksa dve k splošnemu dogovoru, ki ga bo vlada obravnavala v četrtek. Za ministrstvo je bilo ključno, da so v drugem aneksu določili nagrajevanje timov, ki presegajo normativ 1.895 glavarinskih količnikov, določen z aneksom ena.

Za nagrajevanje bo v letošnjem letu tako namenjenih pet milijonov evrov, kar v celem letu pomeni od deset do 12 milijonov evrov, je pojasnil Šabeder. Kot je poudaril, aneksa sicer nista trajna rešitev nakopičenih težav v primarnem zdravstvu, zagotovo pa sta velik korak k stabilizaciji razmer. Prav tako želijo področje družinske medicine narediti bolj zanimivo za generacije, ki prihajajo, je med drugim poudaril minister za zdravje.

Ne spreglejte