Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2022,
20.10

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

147

Natisni članek

Volitve 2022 Robert Golob

Nedelja, 23. 10. 2022, 20.10

1 leto, 6 mesecev

Robert Golob: Jaz že zdaj vem, kdo bo poraženec v drugem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

147

"Da smo se skupaj s SD odločili nastopiti na predsedniških volitvah, je odlična popotnica. Ne samo za te volitve. S tem je koalicija tudi bolj trdna. To je pomembno sporočilo za tiste, ki bodo špekulirali, kdo je poraženec volitev. Poraženca bomo spoznali v drugem krogu. In jaz vem že danes, kdo bo poraženec. To je najpomembnejše. Kdo z leve sredine bo zmagovalec, je manj pomembno kot dejstvo, da leva sredina prevzame predsedniško funkcijo v svoje roke in za naslednjih pet let zagotovi stabilno politično okolje v Sloveniji," je prve delne neuradne izide predsedniških volitev komentiral premier Robert Golob.

Gibanje Svoboda bo v drugem krogu predsedniških volitev podprlo levosredinsko kandidatko Natašo Pirc Musar.

"Kot predsednik vlade si zagotovo želim, da bi na koncu zmagal kandidat ali kandidatka z leve sredine. Vse preostalo v tem trenutku pustimo. V drugem krogu nisem nikoli izključeval podpore komurkoli. Vemo, komu podpore zagotovo ne bomo dali," je še poudaril Golob in dodal:

"V GS se bomo vedno zavzemali za povezovanje. To pomeni, da bomo včasih kakšno stvar, ki bi bila v našem ozkem interesu, enostavno preskočili, če bo to v širšem interesu leve sredine. Vedno se bomo držali teh načel in nikoli ne bomo zaradi lastnih interesov razbijali leve sredine. To velja tako za prvi kot drugi krog."

Anže Logar
Novice Napovedi so se uresničile: v tekmi za predsedniški stolček Logar in Pirc Musarjeva #video

"Milan Brglez je dal vse od sebe, zame je še vedno izvrsten kandidat za predsednika Republike Slovenije," pravi Tanja Fajon. | Foto: Ana Kovač "Milan Brglez je dal vse od sebe, zame je še vedno izvrsten kandidat za predsednika Republike Slovenije," pravi Tanja Fajon. Foto: Ana Kovač

Fajonova: Želeli bi si več

Predsednica SD Tanja Fajon je dejala, da bi si seveda želeli več. "Nas je pa mogoče ta izkušnja še toliko bolj utrdila in povezala tudi dve stranki za naše trdno sodelovanje naprej," je menila.

"Milan Brglez je dal vse od sebe, zame je še vedno izvrsten kandidat za predsednika Republike Slovenije, ampak če mu ne bo uspelo v drugi krog, je pomembno to, da bodo glasovi volivk in volivcev za levosredinskega kandidata, kar je tista naša skupna zgodba za prihodnost Slovenije, zagotovo zmagovalni," je prepričana predsednica SD.

Mesec: Z rezultatom se nikoli nismo zares obremenjevali

Po večini preštetih glasov je medtem kandidat Levice na predsedniških volitvah Miha Kordiš dosegel manj kot triodstotno podporo volivcev. Koordinator Levice Luka Mesec poudarja, da se v stranki s Kordiševim rezultatom ne ob vstopu v tekmo ne danes niso zares obremenjevali. Politika je tek na dolge proge, je dejal.

"Številke niso bistvene, politika je tek na dolge proge. Že čez dva, tri tedne so pred nami nove volitve, referendumi, tako da je, pod črto, vse v redu," je o rezultatu kandidata Levice Miha Kordiša za STA dejal Mesec.

Volitve za predsednika SD
Novice Brglez: Ta projekt se nadaljuje ne glede na to, kaj govorijo drugi

Tonin: Cilj, da so NSi in njene vrednote slišane, smo dosegli

Predsednik stranke NSi Matej Tonin je v prvi izjavi po prešteti večini glasov v prvem krogu predsedniških volitev dejal, da so cilj, da se v kampanji sliši glas njihovega kandidata Janeza Ciglerja Kralja, stranke NSi in njenih vrednot, dosegli. Kampanja je po njegovi oceni pripomogla tudi k vidnosti, trdnosti in stabilnosti stranke.

Tonin se je zahvalil vsem volivcem, ki so glas namenili Janezu Ciglerju Kralju in vrednotam, ki jih ta predstavlja. "S kandidaturo smo predvsem ljudem želeli dati možnost, da dajo tem vrednotam svoj glas. Pri tem se lahko Janezu zgolj zahvalim, da se je dal na razpolago in da je to kampanjo odlično opravil," je povedal.

Ponovil je besede Ciglerja Kralja, da rezultat potrjuje, da so s svojim kandidatom omogočili več izbire na desni sredini. "V ničemer nismo ogrozili drugega kroga za desno sredino, s tem smo izpolnili natanko tisto, kar smo govorili, ljudem dali možnost izbire in povečali možnost desnosredinskega kandidata za končno zmago," meni Tonin. Dodal je, da je bila zaradi Ciglerja Kralja tudi udeležba na desni sredini večja.

Ne spreglejte