Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 1. 2015,
13.43

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ravnatelj nasilje

Torek, 27. 1. 2015, 13.43

5 let, 2 meseca

Ravnatelj Osnovne šole Deskle bo razrešen, sam se ne čuti krivega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ker ni ustavil medvrstniškega nasilja, se je na Osnovni šoli Deskle začel postopek za razrešitev ravnatelja Vojka Simčiča. Ravnatelj se za nasilje med otroki ne čuti krivega.

Na predlog inšpektorata za šolstvo in šport je svet zavoda Osnovne šole Deskle začel postopek za razrešitev ravnatelja Vojka Simčiča, so sporočili iz šole.

Tak sklep je svet zavoda prejel v petek, ravnatelj, kot je povedal danes, pa ga še ni sprejel in ga ne more komentirati. Upa pa, da bo imel možnost tudi za odgovor svetu zavoda.

O odstopu ni razmišljal Po nalogu inšpektorata ima ravnatelj do konca meseca čas, da odgovori na zastavljene zadeve. "Tega je veliko, trije obsežni sklopi so, zato bi imel rad dovolj časa, da nanje primerno odgovorim," je povedal Simčič.

Sam se ne počuti krivega za dogajanje, zato ni razmišljal o odstopu. "Odstopil bi le zato, da bi delo na šoli ponovno potekalo nemoteno, saj je dogajanje za šolo in delo na njej zelo moteče," je še dejal Simčič.

Sklepa o začetku postopka za razrešitev ravnatelja prav tako še niso prejeli na Občini Kanal ob Soči, ustanoviteljici javnega zavoda, zato tudi župan Andrej Maffi ni želel dati komentarja. Če bo sklep uresničen, pa postopek razrešitve in iskanja novega ravnatelja zagotovo ne bo kratek.

Inšpektorat: Ravnatelj mora prevzeti odgovornost Za predlog razrešitve ravnatelja so se na inšpektoratu odločili po opravljenem inšpekcijskem nadzoru na podlagi velikega števila v nadzoru ugotovljenih nepravilnosti in kršitev.

Ocenili so tudi, da mora v navedeni zadevi ravnatelj šole kot pedagoški vodja in poslovodni organ šole ter odgovorna oseba prevzeti odgovornost za to, da v daljšem časovnem obdobju ni bil sposoben poskrbeti za varnost učencev in za zakonito delo zavoda.

Na Osnovni šoli Deskle se je zgodilo medvrstniško nasilje, ki je pred kratkim odmevalo tudi v medijih. Ob tem so nekateri opozorili, da ravnatelj ob primeru nasilja ni ukrepal, kot bi moral.

Dečka, ki naj bi ga sošolci pretepli, so že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa bo plačala kanalska občina. Ko šola prošnjam za pomoč ne prisluhne Primer so komentirali tudi v odvetniški pisarni Zidar Klemenčič, ki v primeru zastopa dečka. V sporočilu za javnost so zapisali, da je ta primer pokazal, da "v Sloveniji ne obstajajo ali pa ne delujejo zadostni mehanizmi, ki bi omogočali preprečevanje in hitro reševanje situacij, ko se šola sama ne zna, ni sposobna ali se ne želi ustrezno odzvati na zatrjevano nasilje, nadlegovanje ali nestrpnost." Ob tem so dodali tudi, da upajo, da so primeri neustreznega odzivanja s strani šol izjeme.

Ne spreglejte