Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

5

Natisni članek

Ptuj sosedje stanovanjska politika Center za socialno delo

Ponedeljek, 29. 4. 2019, 4.00

4 leta, 12 mesecev

Ptujčan naj bi nadlegoval sosede, ti pa mu ne morejo nič #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

5

Pijančevanje noč in dan, pljuvanje po oknih, nadlegovanje in grožnje naj bi že leta prenašala lastnica stanovanja zaradi najemnika sosednjega občinskega stanovanja na Ptuju. Sosed vse očitke zavrača, tudi policija zoper njega še ni ugotovila ničesar, kar bi bilo povod za izselitev. Prav tako upravnik neprijetnega soseda ne more izseliti le na podlagi takšne pritožbe.

Kot je stanovalka sicer umirjenega Minoritskega trga 4 na Ptuju zapisala v objavi na družbenem omrežju, naj bi eden izmed stanovalcev pijančeval noč in dan in nadlegoval sosede. Poleg tega naj bi tudi grozil, a pristojne ustanove, "dokler kateremu ne zlomi roke ali noge", naj ne bi smele ukrepati, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

Lastnica stanovanja pred kamero ne želi, a nam je zaupala, da ima težave z najemnikom občinskega stanovanja. Večkrat naj bi ji grozil in celo pljuval po njenem oknu. Ptujčanka spora s sosedom nikakor ne mora zgladiti, zato se je obrnila na upravnika občinskega stanovanja.

Hrup.
Novice Sosed je prenavljal stanovanje, stene so mi razpokale #PravniNasvet

Kot je stanovalka sicer umirjenega Minoritskega trga 4 na Ptuju zapisala v objavi na družbenem omrežju, naj bi eden izmed stanovalcev pijančeval noč in dan in nadlegoval sosede. | Foto: Planet TV Kot je stanovalka sicer umirjenega Minoritskega trga 4 na Ptuju zapisala v objavi na družbenem omrežju, naj bi eden izmed stanovalcev pijančeval noč in dan in nadlegoval sosede. Foto: Planet TV

Stanovanjski bloki
Novice Pridobivanje soglasij sosedov v blokih je lahko nočna mora

Center za socialno delo zoper stanovalce občinskih stanovanj ne more ukrepati

"Poslali smo mu opomin pred tožbo, sosed se je na opomin odzval, povedal svoja stališča oziroma svoje videnje, ki pa je diametralno nasprotno prijavi," je povedal Boštjan Florjančič iz Podjetja za stanovanjske storitve Ptuj.

Tudi po številnih prijavah na center za socialno delo stanovalki ni uspelo z željo, da bi se sosed izselil.

S ptujske enote centra za socialno delo so nam v pisnem odgovoru sporočili, da ob sumu ogroženosti o tem obvestijo pristojne organe, torej policijo, in da ne morejo ukrepati zoper stanovalce občinskih stanovanj.

hrup sosedje
Novice Zaradi hrupa ne spim, zgornji sosed me ne upošteva #PravniNasvet

"Največkrat se zgodi, da ljudje opustijo ta dejanja, torej jih ne ponavljajo več in se zadeva umiri, ker jim razložimo, da v kolikor se ponovi v šestih mesecih, lahko zoper njih vložimo tožbo," pove Florjančič. | Foto: Planet TV "Največkrat se zgodi, da ljudje opustijo ta dejanja, torej jih ne ponavljajo več in se zadeva umiri, ker jim razložimo, da v kolikor se ponovi v šestih mesecih, lahko zoper njih vložimo tožbo," pove Florjančič. Foto: Planet TV Policisti kršitev javnega reda in miru na tem naslovu še niso ugotovili

Kljub temu, da so policisti že večkrat obiskali ta naslov, še niso ugotovili dejanskega nasilja ali kršitev javnega reda in miru, ki bi lahko bila razlog za tožbo na izpraznitev. Prvi korak v takšnem primeru je opomin.

"Največkrat se zgodi, da ljudje opustijo ta dejanja, torej jih ne ponavljajo več in se zadeva umiri, ker jim razložimo, da lahko zoper njih, če se kršitev ponovi v šestih mesecih, vložimo tožbo," je povedal Florjančič.

Vsako leto na Ptuju sicer s tožbo izpraznijo po deset stanovanj. Vse zaradi neplačevanja, nobenega zaradi medsosedskega spora.

mehanik, tehnični pregled
Novice Sosed je na črno zgradil garažo, kjer zdaj popravlja avtomobile #PravniNasvet
hrup
Novice Sosed je preglasen, policija zaradi poznanstva ne ukrepa. Kaj lahko storim? #PravniNasvet
Ne spreglejte