Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2019,
8.47

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

Natisni članek

neurje Ptuj toča Idrija

Sobota, 13. 7. 2019, 8.47

4 leta, 9 mesecev

Po slovenskih pridelkih spet klestila toča #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

Po Sloveniji so se spet razbesnele nevihte z debelo točo. Deset minut je padala na območju Grosuplja, kot oreh debela je padala v Novi Gorici, poškodovala je vinograde Goriških Brd in Haloz, ponovno je nastradal Ptuj. Neurje z močnejšimi nalivi in vetrom je sicer že v petek zvečer zajelo severni in vzhodni del Slovenije, kjer je veter podiral drevesa in odkrival strehe, ponekod je padala toča. Gasilci so morali prečrpavati meteorno vodo iz kletnih in drugih prostorov, prav tako je zalilo več cest. Ponekod so narasle vode ogrožale objekte, sprožilo se je nekaj zemeljskih plazov.

Po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, je nad Slovenijo od 14. ure naprej nastalo nekaj močnejših nevihtnih celic (na severovzhodu Slovenije, na Goriškem in na južnem Primorskem), so sporočili s Centra za obveščanje RS (CORS).

"Na postaji Tatre (občina Kozina) je med 13:30 in 14:00 po lokalnem času padlo 20,70 mm padavin. Celice večinoma potujejo v smeri proti jugu. Po oceni radarske odbojnosti se lahko ob njih pojavljajo nalivi, močni sunki vetra in toča. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. V naslednjih urah se bo nevihtna aktivnost po Sloveniji še okrepila. Zvečer se bo ozračje umirilo," so še zapisali.

Takšna je bila radarska slika padavin ob 15.30 po lokalnem času.

radarska slika padavin | Foto: Arso Foto: Arso

Nevihta z močnim vetrom je danes zopet prizadela Ptuj

Potem ko je hudo neurje območje Ptuja z okolico prizadelo že v nedeljo in se ponovilo v petek, mu tudi danes vreme ni prizaneslo. Iz okolice najstarejšega mesta namreč ponovno poročajo o siloviti ujmi s točo.

Današnje, popoldansko silovito neurje s točo v okolici Ptuja. Nevihta je pripotovala iz smeri Avstrije in preko Slovenskih Goric obšla Ptuj po vzhodni strani ter nadaljevala pot v smeri Haloz in Hrvaške. Hvala Andi Kostanjevec za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 13. julij 2019

 

Posledice nevihte z močnim nalivom in manjšo točo, ki je potovala vzhodno od Ptuja. Videoposnetek prihaja iz Podvincev pri Ptuju. Hvala Ksenija Larisa za poročanje! 👍

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 13. julij 2019

 

O hudem neurju s točo poročajo iz Goriških Brd in Haloz, kjer je toča prizadela vinograde. Debela toča je padala tudi na območju Nove Gorice.

 

Hudo je bilo že v petek

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so v povezavi s petkovim neurjem zabeležili 44 dogodkov v skupno 15 občinah: Duplek, Hajdina, Kidričevo, Majšperk, Makole, Maribor, Poljčane, Ptuj, Radlje ob Dravi, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Šentilj in Videm.

PTUJ
Novice Poglejte, kako se je neurje razbesnelo nad Ptujem #foto #video

Gasilci 48 prostovoljnih društev in dveh poklicnih enot so zaradi poplav meteorne vode morali prečrpavati vodo iz kletnih in drugih prostorov stanovanjskih, gospodarskih, gostinskih, trgovskih in poslovnih zgradb. Prav tako je zalilo več odsekov cest. Gasilci so čistili tudi prepuste, reševali objekte pred poplavami ter sanirali nekaj sproženih zemeljskih plazov.

PTUJ
Novice Na Ptuju sunki vetra presegli sto kilometrov na uro #foto #video

Ptuj, ki so ga nevihte prizadele že v nedeljo, je petkovo neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo ob 19.44. 67 gasilcev iz PGD Ptuj, Spuhlja, Grajena, Podvinci, Kicar in Spodnji Velovlek je med drugim iz 14 stanovanjskih objektov prečrpalo 90 kubičnih metrov meteorne vode ter prekrilo pet stanovanjskih objektov s folijo in strešniki.

Poplave na Ptuju. Vir: Neurje.si/Facebook.


Brez elektrike je v petek ostalo 143 gospodinjstev

Neurje tudi tokrat ni prizaneslo Slovenj Gradcu. Gasilci PGD Pameče - Troblje so posredovali v naseljih Pameče, Gmajna in Gradišče, kjer so iz objektov odstranili vodo, očistili jaške, s pomočjo delovnega stroja očistili strugo potoka ter s protipoplavnimi vrečami zavarovali en objekt.

Gasilci PGD Šmartno so iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta v Šmartnem počistili vodo in objekt zavarovali s protipoplavnimi vrečami. V Šent Janžu pri Radljah je zaradi okvare na daljnovodu brez električne energije ostalo 143 gospodinjstev. Močan veter je podiral drevesa ter odkril strehe stanovanjskih in drugih objektov.

Novice Neurje na Ptuju katastrofalno za ptice: "Bile so zmlete" #video

 

Ne spreglejte