SiolNET. Novice Slovenija
2,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srečala sta se Golob in Pirc Musarjeva #foto #video

2,68

termometer

Danes sta se srečala predsednik vlade Robert Golob in novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar. 

"Sedanji predsednik je bil izredno uspešen na mednarodnem področju. Izjemno plodno sodelovanje bomo lahko nadaljevali tudi v prihodnje. Z novoizvoljeno predsednico si deliva iste vrednote. Sodelovanje bo koristno in plodno, od tega bomo kot družba vsi imeli več," je uvodoma povedal predsednik vlade Robert Golob. 

"Sem prva ženska na čelu Slovenije po Mariji Tereziji" 

"V neki oddaji sem slišala, da sem prva ženska na čelu Slovenije po Mariji Tereziji. Potrjujem, deliva vrednote na marsikaterem področju. Veliko sva se pogovarjala o zunanji politiki. Morava bit usklajena z državnim zborom. Strinjala sem se s tem, da bom pomagala pri notranjepolitičnih temah s posveti. Redno se bova srečevala, si izmenjevala mnenja," je dodala novoizvoljena predsednica Nataša Pirc Musar. 

Pogovarjala sta se tudi o nestalnem članstvu Slovenije v varnostnem svetu. Pirc Musarjeva meni, da lahko pri tem pomaga. To bo ena od prioritetnih nalog, ki ji jih bo zunanje ministrstvo zaupalo. 

Kot pomembno ocenjujeta tudi slovenska prizadevanja, da evropske institucije ne pozabijo na države Zahodnega Balkana, je še navedel Golob. Ocenjuje, da so bila ta predvsem v zadnjem letu zelo konstruktivna ter napoveduje, da bo Slovenija v tej smeri nadaljevala. "Stabilizacija Zahodnega Balkana in hitrejše pridruževanje Evropski uniji je v strateškem interesu naše države in zagotovo bova naredila vse, kar je v najini moči, da bomo te procese še naprej podpirali," je zatrdil. Pirc Musarjeva ob tem še napoveduje, da bo s procesom Brdo-Brioni nadaljevala dediščino aktualnega predsednika Boruta Pahorja.

"Prisega je 22. decembra, 23. je dan, ko prevzamem obveznosti. O mojih najožjih sodelavcih boste obveščeni nekaj dni prej," je še dejala. 

Pogovarjala sta se tudi o prihajajočih referendumih in pozvala k čim večji udeležbi. "Dajmo se vsi skupaj zavedati, kako pomembno je za demokracijo, da imamo v državi kakovosten javni servis," je Pirc Musarjeva dodala glede referenduma o RTV.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10
Borut Pahor in Natasa Pirc Musar Novice Pirc Musarjeva: Če so me narobe razumeli, se jim opravičujem Volilni štab Nataše Pirc Musar Novice Pirc Musarjeva na avstrijski ORF razburila Narodni svet koroških Slovencev Borut Pahor in Natasa Pirc Musar Novice Predsednik Pahor sprejel svojo naslednico #video #foto Vročitev vabila na zaslišanje preiskovalne komisije Novice Zaplet že na začetku seje DZ #video Robert Golob Novice Robert Golob: Vse se začne z lokalnimi volitvami

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin