Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2020,
6.36

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

pomlad vreme

Petek, 20. 3. 2020, 6.36

4 leta, 1 mesec

Prvi spomladanski konec tedna prinaša vremenski preobrat #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Vreme 20.3.2020

Z današnjim enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. V preteklih dneh je naravo sicer že prebudilo toplejše in bolj spomladansko vreme. Vremenoslovci za danes in jutri še napovedujejo toplo vreme, prvi spomladanski konec tedna pa prinaša poslabšanje vremena. Pričakovati je mogoče tudi sneženje.

Po zimi se prebudi narava, letos so se topli dnevi že začeli, a bo prvi spomladanski konec tedna prinesel ohladitev. 

Danes bo pretežno jasno, popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani agencije za okolje (Arso).

Vreme 20.3.2020 | Foto: Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo kakšna ploha v zahodnih krajih, predvsem proti večeru pa se bodo začele krajevne padavine pojavljati tudi drugod po Sloveniji. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri, popoldne pa bo v Prekmurju in na Štajerskem začel pihati severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 13 do 19 stopinj Celzija.

Razglašena je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Sneži lahko tudi do nižin

V noči na nedeljo bodo občasno manjše padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

V nedeljo čez dan bodo padavine ponehale. Občutno hladneje bo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek bo suho, vetrovno in mrzlo.

Zima toplejša od povprečja

Sicer je bila tudi minula zima toplejša od povprečne. Temperature so se pogosto povzpele močno nad povprečje, a na Arsu mesečnih rekordov niso zabeležili. Rekord pa so izmerili na Kredarici. V noči na 17. februar se je temperatura povzpela na 9,7 stopinje Celzija, kar je najvišja temperatura v februarju od začetka meritev v letu 1955, piše STA.

Observatorij Golovec sicer ob enakonočjih in solsticijih pripravlja dneve odprtih vrat, a je tokratni dogodek zaradi epidemije novega koronavirusa odpovedan.

Ne spreglejte