Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2020,
6.25

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Sreda, 2. 12. 2020, 6.25

3 leta, 4 mesece

Slovenijo je zajelo sneženje. Nevarnost žleda in poledice. #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Na jugu države je že začelo snežiti. Najbolj bo snežilo v noči na četrtek, do jutra lahko predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji zapade več kot 25 centimetrov snega. V sredo zvečer in v noči na četrtek bo na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije mogoč pojav poledice in žleda, zato so na agenciji za okolje (Arso) izdali opozorilo. Zaradi snežnih padavin bodo na cestah posipne in plužne skupine, potovalni časi bodo daljši. Na pot bo treba prej kot običajno, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Danes bo oblačno. Padavine se bodo od juga razširile na vso Slovenijo, v notranjosti bo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu.

Ponoči bo oblačno s sneženjem, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v večjem delu Slovenije že ponehale. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju od 2 do 5 stopinj Celzija.

Arso izdal opozorilo

V sredo zvečer in v noči na četrtek bo na prehodu med Primorsko in notranjostjo Slovenije (Banjška planota, Trnovski gozd, območje okoli Razdrtega, Brkini, ponekod na Ilirskobistriškem) mogoč pojav poledice in žleda. V četrtek bo poledica mogoča ponekod na vzhodu Slovenije. Predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj lahko zapadlo več kot 25 centimetrov snega. Zmerna burja bo gradila snežne zamete.

Jutri bo pretežno oblačno

Na vzhodu se bodo občasno še pojavljale manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 6 do 9 stopinj Celzija.

Vreme 2.12.2020 | Foto:

V petek bo pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo. V soboto bo v vzhodni polovici Slovenije delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 metrov. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Topleje bo, še napovedujejo vremenoslovci.

Ne spreglejte