Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 2. 2018,
8.09

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

vreme Slovenija težave promet promet sneg

Sobota, 3. 2. 2018, 8.09

6 let, 3 mesece

Sneg in burja še vedno povzročata nevšečnosti v prometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Sneg v Ljubljani | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Snežne razmere še vedno vplivajo na razmere v cestnem prometu. Zaradi prometne nesreče je na gorenjski avtocesti pred izvozom Kranj vzhod proti Ljubljani promet oviran na odstavnem pasu. Do zastoja tovornih vozil je prišlo tudi na pomurski avtocesti pred cestninsko postajo Dragotinci proti Murski Soboti.

Težave v prometu na Primorskem povzroča tudi burja. Na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica je med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, vozila z ponjavami in hladilnike. Predmet na vozišču medtem ovira promet na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica med pokritim vkopom Rebrnice 2 in predorom Barnica proti Italiji.

Nevšečnosti v prometu na Primorskem povzroča tudi burja. | Foto: Bojan Puhek Nevšečnosti v prometu na Primorskem povzroča tudi burja. Foto: Bojan Puhek

Prepoved prometa za tovorna vozila

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cestah Črni Vrh–Col in Spodnja Idrija–Godovič. Prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone velja na cesti Šentvid–Šoštanj in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Podplanina, Petrina, Vinica ter Starod. Prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone medtem velja na cestah Škofljica–Rašica–Žlebič in Šentvid–Šoštanj. 

Obvezne verige in popolne zapore cest

Verige so obvezne na cestah Bled–Pokljuka, Jereka–Pokljuka, Podrošt–Sorica–Bohinjska Bistrica in Petrovo Brdo–Sorica–Bohinjska Bistrica ter ob prečkanju prelazov Ljubelj, Jezersko in Korensko sedlo.

Zaradi snežnih razmer sta za promet popolnoma zaprti cesti Mrzli Studenec–Jereka in Sorica–Nemški Rovt.

Previdno na cestah!

Na prometno-informacijskem centru vse voznike opozarjajo, da je promet zaradi snega upočasnjen, na cestah pa so posipne in plužne službe. Voznikom zato priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Ne spreglejte