Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
21. 7. 2015,
9.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Ornig

Torek, 21. 7. 2015, 9.10

8 let

Primer Tetra: Dejan Ornig trdi, da je bil tajni policijski sodelavec

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Primer Tetra, v katerem je Dejan Ornig opozoril na pomanjkljivosti komunikacijskega omrežja policije in vojske ter se znašel v preiskavi zaradi vdora v informacijski sistem, dobiva nove razsežnosti.

Ljubljanski kriminalisti po opravljeni hišni preiskavi namreč Orniga niso ovadili "le" zaradi vdora v informacijski sistem, temveč tudi zaradi ponarejanja listin in izdajanja za uradno osebo, so potrdili na policiji. Pri njem so našli domnevno ponarejeno kriminalistično značko, za katero nam je Ornig zatrdil, da gre za zbirateljski kos, ki ga je kupil na bolšjem trgu. Hkrati pa Ornig pravi, da je bil v nekem obdobju celo tajni policijski sodelavec, v Dnevniku piše Peter Lovšin.

Po neuradnih informacijah se kaznivo dejanje ponarejanja listin nanaša na zaseženo lažno kriminalistično značko, ki so jo policisti našli v hišni preiskavi pri Ornigu. Da so mu jo kriminalisti zasegli, je potrdil tudi Ornig, ki pravi, da je šlo za značko brez identifikacijske številke, ki jo je kupil na bolšjem trgu zgolj za zbirateljske namene.

Doma je imel tudi policijsko uniformo Priznal je tudi, da je imel poleg kriminalistične značke doma tudi policijsko uniformo, a da je tudi v tem primeru šlo le za zbirateljski kos. Hkrati je pojasnil tudi, da nikoli ni imel policijskih pooblastil, v določenem obdobju pa je bil tajni policijski sodelavec – ti sicer niso opremljeni s policijskimi značkami. Več podrobnosti in dokazil o tem, kaj je za policijo počel, ni želel izdati. "Šele v zadnji fazi, če bi se mi na policiji želeli resno maščevati, bom dal v medije vse podatke, povezane s svojim delom v policiji," je povedal Ornig.

Na policiji so pojasnili, da vprašanj o tajnih sodelavcih ne morejo komentirati, saj lahko o njih govorijo le na podlagi sodne odveze molčečnosti, so pa zanikali, da bi Ornig bil kadarkoli zaposlen v policiji, niti ni bil pripravnik, niti ni opravljal pogodbenih del za policijo.

Ne spreglejte