Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2018,
12.48

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

12

Natisni članek

Aleš Primc Franc Kangler Nova ljudska stranka Slovenije Glas za otroke in družine Združena desnica

Četrtek, 1. 3. 2018, 12.48

6 let, 1 mesec

Primc in Kangler skupaj na volitve z Združeno desnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

12

Franc Kangler in Aleš Primc | Foto Združena desnica

Foto: Združena desnica

Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc ter predsednik programskega sveta Nove ljudske stranke Slovenije Franc Kangler sta podpisala dogovor o skupnem nastopu na volitvah v okviru koalicije Združena desnica. Program po besedah Primca na prvo mesto postavlja družino, Kangler pa je izpostavil tudi pomembnost delovanja pravne države.

Slovenija kot država se tako nizko kot danes še ni znašla, je dejal Franc Kangler. Država je pred razpadom zdravstvenega, obrambnega in pravosodnega sistema. Rešitev za takšen položaj vidi v združevanju tistih, ki nosijo odgovornost za to države in ki si jo nosili že v času osamosvajanja.

Prepričan je, da lahko glede na politične izkušnje in do zdaj prehojeno pot znatno posežejo v prihodnost Slovenije. V Novi ljudski stranki Slovenije si v tem pogledu želijo zlasti vzpostaviti pravno državo in pravni red, saj takrat delujejo tudi preostali sistemi v državi.

Po besedah Aleša Primca je čas, da Slovenija dobi vlado, ki bo na prvo mesto postavila družine. Zaradi nizkega števila otrok se država spopada s pomanjkanjem delovne sile in nevzdržnim pokojninskim sistemom, je ponazoril.

Ob rojstvu otroka bi staršem izplačali tri tisočake

Da bi izboljšali položaj družin, v koaliciji Združena desnica v primeru uspeha na volitvah napovedujejo številne ukrepe. Tako naj bi uvedli 3.000 evrov plačila ob rojstvu vsakega otroka, za drugega in vsakega naslednjega pa še 1.000 evrov več. Do 29. leta starosti mame bi vsako leto namenili tudi 3.000 evrov pomoči vsaki mladi družini za reševanje stanovanjskega problema.

Za vsakega otroka do 18. leta starosti bi namenili 200 evrov letnega univerzalnega otroškega dodatka. Obljubljajo tudi 100 evrov letnega dodatka mami in očetu za vsakega rojenega otroka. Stari starši bi dobili pravico do bolniškega nadomestila za varovanje bolnih vnukov. Cilj Združene desnice je med drugim tudi ustvarjanje pogojev za zaposlovanje in vračanje mladih iz tujine ter za višje pokojnine.

Primc: Slovenija z rezervami na finančnem področju, a primanjkljajem na družinskem

Navedeni ukrepi po mnenju koalicije predstavljajo 654 milijonov evrov investicije v slovenske družine. Po mnenju Primca ima namreč Slovenija veliko rezerv na finančnem področju, a hude primanjkljaje na družinskem.

Današnjega podpisa dogovora o skupnem nastopu na državnozborskih volitvah, ki ga je Metka Zevnik, podpredsednica stranke Glas za otroke in družine, označila za otoplitev v slovenskem političnem prostoru, so se udeležili tudi nekateri prepoznavni obrazi iz strankarske politike in družbenega življenja v preteklih letih.

Med njimi so nekdanja poslanka SDS Suzana Ramšak, nekdanji poslanec SDS in SLS Franc Pukšič, nekdanji soboški župan Anton Štihec ter Ingo Paš, ki je v osamosvojitvenih letih skrbel za področje turizma in gostinstva.

Ne spreglejte