Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Petek,
13. 5. 2016,
15.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Blejsko jezero srček srce zlomljeno srce

Petek, 13. 5. 2016, 15.45

6 let, 6 mesecev

Priljubljeni blejski srček spet stoji na svojem mestu

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Srček | Foto Uroš Ambrožič

Foto: Uroš Ambrožič

Rdeče srce, priljubljena fotografska točka ob Blejskem jezeru, ki so ga vandali aprila razkosali na več delov, so pred nekaj urami ponovno postavili in pobarvali. Še preden so bila dela končana, so ga že okupirali turisti.

Priljubljeno fotografsko točko, ki jo je ekipa Hiše novih tehnologij postavila jeseni 2014, so vandali prvič razdejali že prvi teden po postavitvi. V prvi polovici aprila so se ga ponovno lotili in srce razbili na več kosov.

Turistični delavci so podali kazensko prijavo zoper neznanega storilca, a prijava ostaja odprta, saj ga policija še vedno ni našla.

Srce je enake oblike, le nekoliko debelejše

Kot nam je povedal Uroš Ambrožič iz Infrastrukture Bled, je srce tudi tokrat izdelala Hiša novih tehnologij. Izdelano je bilo po enakem vzorcu oziroma šabloni, le da je tokrat dober centimeter debelejše, postavljeno pa je bilo na prvotno jekleno konstrukcijo, ki ni bila poškodovana.

Srce je pobarval Grega Kokalj in še preden je bilo barvanje končano, so se turisti že želeli fotografirati. | Foto: Grega Kokalj Srce je pobarval Grega Kokalj in še preden je bilo barvanje končano, so se turisti že želeli fotografirati. Foto: Grega Kokalj

Morda ga bodo osvetlili

Kot nam je povedal Ambrožič, je srce težko kakorkoli dodatno zavarovati, varnostna služba pa že nadzoruje celotno promenado. Na vprašanje, ali so morda razmišljali o osvetlitvi srca, ki sicer ponoči stoji v čisti temi, nam je Ambrožič odgovoril, da o tem še niso razmišljali, da pa bodo morda to res storili.

V središču pozornosti, še preden se je posušilo

Že medtem ko so srce barvali, so se turisti ob njem fotografirali. Podatkov o tem, koliko ljudi se dnevno ob njem fotografira, ni. Ambrožič je povedal, da so bili pozimi med promocijo nočnega sankanja v bližini srca okoli dve uri in v tistem času se je ob njem gotovo zvrstilo vsaj sto ljudi. "Redko greš mimo srca, da se pri njem ne bi nihče fotografiral. Že samo to kaže na njegovo priljubljenost," je dodal Ambrožič.

Ne spreglejte